Eton Mess

Eton Mess

60+ min
Eton Mess on englantilainen jälkiruoka, joka on helppo valmistaa kotona. Eton Mess koostuu marengista, mansikoista ja kermavaahdosta. Tästä pitävät kaikki!

Tee näin:

Marenki
  • Aloita Eton Mess marengin valmistamisesta. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeria samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on kovaa.
  • Siivilöi tomusokeri ja lisää se varovasti seokseen.
  • Laita puolet marengista pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota pieniä marenkeja (n. 3 cm halkaisijaltaan) uunilevylle, jossa on leivinpaperi. Levitä loput marengista leivinpaperille (n. 30 x 30 cm).
  • Paista koristemarengit ja marenkipohja uunissa noin 1,5 tunnin ajan 100 asteessa.
Täyte
  • Puhdista mansikat ja poista kannat.
  • Kun marenki on tullut uunista, valmista täyte. Ota esille noin 1/3 mansikoista. Puolita mansikat tarvittaessa, jos ne ovat suuria. Muussaa loput mansikoista (2/3) haarukalla.
  • Vatkaa kerma yhdessä vaniljasiementen kanssa kevyeksi vaahdoksi.
  • Riko marenkipohja ja lisää rikotut marenkipalat kermavaahtoon. Lisää myös puolet muussatuista mansikoista täytteeseen.
  • Kokoa Eton Mess kuuteen juomalasiin. Lisää laseihin kerroksittain kermavaahtotäytettä, tuoreita mansikoita, mansikkasosetta sekä koristemarenkeja.
  • Viimeistele Eton Mess hienontamalla päälle pistaasipähkinöitä ja lisäämällä sitruunamelissan lehtiä.
Valmis!
Valmistusvinkki

Voit nopeuttaa valmistusaikaa ja valmistaa Eton Messin myös valmiista kaupasta saatavasta marengista.

Ainekset

Marenki
Kananmunan valkuaisia
3
Sokeria (n. 1 dl)
85 g
Tomusokeria (n. 1,5 dl)
75 g
Täyte
Mansikoita
500 g
½ l
Vaniljatanko (sen siemenet)
½
Koristelu
Tuoreita sitruunamelissan lehtiä
Suolaamattomia vihreitä pistaasipähkinöitä
Lisää herkullisia ideoita
Marenkikranssi
60+ min
Marenkikranssi
(4)
Raparperijälkiruoka
30 minuuttia
Raparperijälkiruoka
(2)