Voit nopeuttaa valmistusaikaa ja valmistaa Eton Messin myös valmiista kaupasta saatavasta marengista.
Eton Mess on englantilainen jälkiruoka, joka on helppo ja nopea tehdä. Lue lisää alta!
Munanvalkuaista
|
3 |
---|---|
Sokeria (n. 1 dl)
|
85 g |
Tomusokeri (n. 1,5 dl)
|
75 g |
Mansikoita
|
500 g |
---|---|
½ l | |
Vaniljatanko (sen siemenet)
|
½ |
Tuoreita sitruunamelissan lehtiä
|
|
---|---|
Suolaamattomia vihreitä pistaasipähkinöitä
|
Raikas mansikkainen Eton Mess on täydellinen tapa päättää herkullinen ateria. Se on makea ja kermainen olematta raskas. Ilmavat marenkipalat antavat ihanaa rapeutta, ja niiden rapeus sopii hyvin yhteen silkkisen kermavaahdon sekä murskattujen mansikoiden kanssa, joista tulee melkein kastikemaista. Kermavaahtoa on maustettu vaniljalla, joka antaa jälkiruoalle hienovaraista kukkaisuutta, joka täydentää tämän klassisen mansikkajälkiruoan hedelmäistä makeutta.
Ranskalainen marenki tunnetaan rapeasta ulkopinnastaan ja mureasta sisäosastaan. Tämä kontrasti ja niiden kevyt, ilmava rakenne tekevät niistä herkullisia sellaisenaan ja toimivat osana tämän kaltaisia jälkiruokia.
Tähtisuuttimella tehtyjen marenkikeksien pyörteinen ulkonäkö on varsin koristeellinen ja parantaa jälkiruokaa sekä maun että ulkonäön osalta. Asettele marenkeja myös Eton Messin päälle tuoreiden yrttien ja pistaasipähkinöiden kanssa niin saat siihen vähän ravintolamaista tuntua.
Jos haluat kokeilla lisää ihania marenkijälkiruokia, tutustu mustikkaiseen marenkikakkuun, pavlovaan ja macaronssien resepteihin.
Eton Messin voi tehdä myös triflenä sen sijaan, että laittaa kaikki ainesosat vain sekaisin. Tarjoile trifle kirkkaissa laseissa, sillä mansikoiden, marengin ja kermavaahdon luomat kerrokset tekevät jälkiruoasta tyylikkään. Eton Mess trifle sopii kaikkien vuodenaikojen juhlapöytään, mutta oikeuksiinsa se pääsee kesällä, kun voit laittaa tuoreita mansikoita trifleen mukaan.
Eton Messin värimaailma on kaunis, sillä valkoinen, punainen ja vihreä täydentävät kauniisti toisiaan. Trifle oikein kutsuu jälkiruokapöytään kuumana kesäpäivänä, mutta voit toki syödä tätä jälkiruokaa myös talvella. Mikäli haluat leikitellä Eton Messin makumaailmalla, kokeile lisätä mansikoiden sekaan tai niiden sijaan muita marjoja. Esimerkiksi mansikka-vadelmasekoitus on uskomattoman maukas. Lisäksi myös mansikka-raparperi on ikuinen klassikko, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla, mikäli olet kesän makujen ystävä. Mikäli haluat kuitenkin lisää makeutta, kokeile ripotella suklaapaloja Eton Messin päälle. Mansikka, suklaa ja kermavaahto toimii aina! Hapokkuutta saat lisäämässä Eton Messin joukkoon hieman sitruunamehua. Tämän jälkiruoan kanssa vain mielikuvitus on rajana!