Macarons

Macarons

Macaronit ovat pieniä rapeita kakkuja, jotka on valmistettu italialaisesta marengista. Kuoret on leivottu kaakaolla ja täytetty herkullisella tummasuklaa ganachella, joka antaa suklaamakaronille miellyttävän koostumuksen - rapeaa ulkoa ja pehmeää sisältä. Macaronit vaativat kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, mutta sinut palkitaan pienillä, tyylikkäillä kakkuilla, jotka maistuvat ylellisen herkullisilta!
https://www.arla.fi/reseptit/macarons/

Tee näin:

Suklaaganache
 • Hienonna suklaa ja laita se kulhoon.
 • Kiehauta kerma pienessä, paksupohjaisessa kattilassa sekoittaen. Kaada se suklaan päälle ja anna vaikuttaa noin 3 minuuttia sekoittamatta.
 • Sekoita sitten ganachea, kunnes se on tasalaatuista ja tasaista.
 • Peitä se kelmulla - pintaa myöten kondenssiveden muodostumisen estämiseksi. Laita ganache jääkaappiin n. 2-4 tunniksi tai kunnes tarvitset sitä.
Macarons-kuoret
 • Piirrä 2-3 leivinpaperin kääntöpuolelle 60 ympyrää, joiden halkaisija on noin 2 cm. Huomaa, että macarons-kuoret on voitava asettaa tasaisesti leivinpaperille. Ympyröiden tulisi olla mieluiten lähellä toisiaan, sillä ne eivät leviä ulospäin vaan vain nousevat.
 • Siivilöi mantelijauhot, tomusokeri ja kaakao kulhoon.
 • Lisää 2 munanvalkuaista ja sekoita tasaiseksi seokseksi lastalla.
 • Vatkaa loput munanvalkuaiset toisessa kulhossa jäykäksi. Lisää 50 g sokeria ja vatkaa noin 1 min.
 • Kiehauta loput sokerista ja vedestä paksupohjaisessa kattilassa. Mittaa sokerisiirapin lämpötila lihalämpömittarilla - sen pitäisi olla 118 °C.
 • Kaada sokerisiirappi ohuena virtana kulhoon, jossa on munanvalkuaiset, ja vatkaa matalalla nopeudella - varmista, että kuuma siirappi valuu kulhon reunaa pitkin, jotta se ei roisku. Jatka vatkaamista alhaisella nopeudella, kunnes marenki on jäähtynyt.
 • Laita puolet marengista manteliseokseen ja sekoita hyvin, kunnes se on tasaisen väristä. Lisää loput marengista varovasti lastalla - varo, ettet kadota kaikkea ilmaa pois seoksesta.
 • Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä pursotinkärki, ja pursota pieniä macarons-kuoria piirrettyjen ympyröiden sisään.
 • Poista ilmakuplat marenkitaikinasta lyömällä leivinpeltiä muutaman kerran kovaa pöytää vasten. Anna kuorien kuivua keittiön pöydällä noin 30 minuuttia - on tärkeää, että ne saavat kuivan pinnan, jotta ne eivät leviä ulospäin paistamisen aikana.
 • Kuumenna uuni 150 °C:een.
 • Paista yksi pellillinen kerrallaan uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Anna kuorien jäähtyä paistamisen jälkeen leivontatelineellä.
Macarons-leivosten täyttäminen
 • Laita ganache pursotinpussiin, jossa on pyöreä pursotinkärki.
 • Jos ganachesta on tullut liian kiinteää, voit lämmittää sitä käsilläsi tai jättää sen keittiötasolle, kunnes se on valmista.
 • Annostele ganachea yhden macaron-puoliskon litteälle puolelle ja liitä toinen puolikas ganachepursotuksen toiselle puolelle.
Valmis!

Macarons Q&A

Ranskalaiset macarons-leivokset ovat makea herkku, joka sopii erinomaisesti kahvihetkeen. Reseptimme avulla voit nauttia herkullisista kotitekoisista suklaamakaroneista, joissa on sileä kuori ja ganachetäyte. Olemme vastanneet joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin liittyen macarons-leivoksiin. Lue alta lisätietoja!

Mitä ovat macarons-leivokset?
Macarons-leivokset ovat italialaisesta marenkipohjasta valmistettuja makeita leivoksia, joiden maku on hieman pähkinäinen. Macarons-taikinaan lisätään kaakaojauhetta, joka antaa kuorille suklaata muistuttavan ulkonäön ja maun. Macaronin täytteenä on suklaaganache, joka on valmistettu tummasta suklaasta ja kermavaahdosta.
Miten macarons-leivoksia tehdään?
Macarons-leivosten valmistaminen kotona tapahtuu neljässä vaiheessa: tee ganache, tee macarons-kuoritaikina, paista kuoret ja kokoa macaronit. Valmista ganache tummasta suklaasta ja kuohukermasta ja jätä se jääkaappiin, kun teet macarons-kuoret. Tee suklaamarenkitaikina, laita se pursotinpussiin, pursota pieniä kuoria leivinpaperille. Paukauta vielä leivinpeltiä keittiön pöytää vasten, jotta ilmakuplat puhkeavat. Anna macarons-kuorien kuivua ennen paistamista noin 10 minuuttia 150 °C:ssa. Kun kuoret ovat jäähtyneet, kokoa macarons-leivokset täyttäen ne ganachella.
Miltä macarons maistuu?
Täytteestä riippuen macarons-leivokset voivat maistua hyvin erilaisilta, sillä suurin osa mausta tulee täytteestä. Kuorissa on pähkinäinen ja makea maku, ja ne muistuttavat marenkia, sillä molemmissa käytetään sokeria ja munanvalkuaista. Macaronit ovat hieman pureskeltavia ja hieman rapeita, mikä sopii hyvin yhteen pehmeän täytteen kanssa, joka pitää macaronin kasassa. Näissä suklaamacaroneissa on tumma, intensiivinen suklaan maku yhdistettynä kevyeen ja pähkinäiseen macarons-kuoren makuun.
Pitääkö macaronit säilyttää jääkaapissa?
Voit helposti säilyttää täytetyt macaronit ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 2-3 päivää viileässä paikassa. Sen jälkeen ne on säilytettävä jääkaapissa, jotta niiden rakenne ja maku säilyvät. Jääkaapissa säilytettynä macaronit säilyvät hyvin noin 5-7 päivää.
Mitä eroa on makaronilla ja macaronilla?
Makaronien ja macaronien erona on se, että c-kirjaimella on suuri merkitys. Vaikka niillä on yksi yhteinen ainesosa - munanvalkuainen - ne ovat täysin erilaisia maultaan ja ulkonäöltään. Makarooni on putkimainen pastalaji, kun taas klassinen ranskalainen macaron on helkkä, makea leivos marenkipohjaisine kuorineen, röyhelöineen ja maustettuine täytteineen.
Voiko macaronien kuoret pakastaa?
Voit pakastaa macaron-kuoret ja käyttää ne myöhemmin. Anna kuorien jäähtyä täysin paistamisen jälkeen, kääri ne kelmuun tai pinoa ne päällekkäin ilmatiiviiseen astiaan ja pakasta. Jos kuorien pohja on tahmea, laita kerrosten väliin pala leivinpaperia. Voit pakastaa macaron-kuoria 1 kuukauden ajan säilyttäen niiden laadun ja rakenteen; pidempi pakastusaika voi vaikuttaa makuun. Voit myös pakastaa macaronin täytteineen; ota ne vain pois pakastimesta 60 minuuttia ennen tarjoilua.

Ainekset

Macarons
Mantelijauhoja (n. 3,75 dl)
150 g
Tomusokeri (n. 3 dl)
150 g
Kaakaojauhe
4 tl
Munanvalkuaista (n. 120 g)
4
Sokeria (n. 1,75 dl)
150 g
Vettä
½ dl
Suklaaganache
Tummaa suklaa (n. 55 % kaakaota)
175 g
1¾ dl

Macarons - ranskalainen klassikko

Tutustu ranskalaiseen klassikkoon macarons-leivoksiin, jotka on täytetty runsaalla, tummalla suklaaganachella. Näissä herkissä leivonnaisissa on mukavan pureskeltava rakenne, jossa on myös hieman rapeutta. Macarons-leivosten kuoret on valmistettu kaakaomarenkipohjasta, ja niissä on sileä pinta, jonka reunoilla on röyhelöinen pinta. Makean, pähkinäisen kuoren ja runsaan, suklaanmakuisen täytteen yhdistelmä tekee näistä macaroneista täydellisen jälkiruoan aterian jälkeen. Nauti pienet kakut teekupillisen tai kahvin kera - tai ehkä hemmottelet itseäsi ranskalaiseen tapaan lasillisella kuohuvaa!

Oletko vaikuttunut suklaamakaronien reseptistämme? Tutustu myös muihin makeisiin herkkupaloihin, kuten kermaisen suklaatoffeen, pehmeiden ja pureskeltavien maapähkinävoikeksien tai suklaakeksien resepteihin.

Nauti macarons suklaaganachella

Macaronit ovat todellinen ilo kaikille suklaan ystäville. Täytteenä on pehmeä ja herkullinen täyte, joka on valmistettu lämpimään kermavaahtoon sulatetusta tummasta suklaasta. Vaikka suklaamakaronien maku on hieman kitkerä, rikas ja syvä suklaan maku tasapainottaa suklaamacaronien makua, joten ne ovat täydellinen kaksikko. Ganachen valmistamisprosessi on kolmivaiheinen, ja tarvitset vain kaksi ainesosaa tämän herkullisen, suussa sulavan ganachen valmistamiseen suklaamakaroneille.

Tutustu herkullisiin macarons-variaatioihin

Macaronit saavat suurimman osan maustaan niiden täytteestä, mikä avaakin mahdollisuuden monenlaisille makuyhdistelmille. Varioi suklaamacaroneja valko- tai maitosuklaasta tehdyllä ganachella tai käytä appelsiininkuorta antamaan täytteelle sitruksinen vivahde; suklaaganache leikkaa ihanasti makean ja kirpeän appelsiinin maun läpi.

Valko- vai maitosuklaaganache?

Kaikki eivät pidä karvaan tumman suklaan mausta. Täytä silloin macarons-leivokset valkosuklaasta tai maitosuklaasta tehdyllä ganachella käyttäen samaa reseptin mukaista menetelmää. Valkosuklaaganache on paljon makeampaa ja kermaisempaa, ja sen suklaan maku on vähemmän voimakas.

Jos haluat kuitenkin suklaisempaa makua, mutta ei niin katkeraa kuin tummasuklaa, maitosuklaaganache on täydellinen valinta. On tärkeää huomata, että maito- ja valkosuklaan maitopitoisuus on korkeampi kuin tumman suklaan, joten voit joutua säätämään ganachen kerman määrää ja lisäämään sitä suklaaseen vähemmän kuin reseptissä on mainittu.

Macarons suklaalla ja appelsiinin maulla

Appelsiini ja suklaa ovat taivaallinen pari, sillä niiden vastakkaiset maut - karvas ja kirpeä - tasapainottavat toisiaan. Anna suklaamacaroneille sitruksinen vivahde lisäämällä kerman joukkoon appelsiininkuorta ja kiehauttamalla se kattilassa - käytä isoja kuorenpaloja, jotta voit poistaa ne. Poista appelsiininkuori, kaada kuuma kerma hienonnetun tumman suklaan päälle ja sekoita, kunnes ganache on tasaista ja sileää. Appelsiinintuoksuinen maku yhdistettynä runsaaseen, intensiiviseen suklaan makuun maistuu taivaalliselta!

Vinkkejä

Jos suklaamacaroneissa on vielä ilmakuplia sen jälkeen, kun olet kopauttanut tarjottimen keittiön pöytää vasten, käytä hammastikkua pienempien ilmakuplien puhkaisemiseen macarons-kuorista.

Varmista, että uunin lämpötila ei ole liian korkea tai että taikina ei sekoitu liikaa, sillä se voi vaikuttaa macarons-kuorien rakenteeseen ja ulkonäköön, ja ne saattavat levitä leivinpaperille. Paistettujen macaronien pitäisi olla röyhelöisiä kuoren reunoilla; näitä röyhelöitä kutsutaan jaloiksi, ja ne estävät macaronien leviämisen paiston aikana.

Suklaamacaronit ovat valmiita syötäväksi heti, mutta ne voi myös laittaa jääkaappiin tekeytymään, jotta ganache ja kaakaokuoret voivat hieman jähmettyä. Tämän jälkeen ne säilyvät jääkaapissa n. viisi päivää.