Peanut butter cookies

Peanut butter cookies

Maukkaat maapähkinävoikeksit eli Peanut Butter Cookies maistuvat kaiken ikäisille. Kokeile jo tänään!

Tee näin:

  • Vatkaa voi ja molemmat sokerit, kunnes vaahto on vaalea ja kermainen.
  • Vatkaa sekaan kananmuna.
  • Sekoita maapähkinävoi ja siirappi taikinaan.
  • Käännä maapähkinät, jauhot, leivinjauhe ja suola taikinaan.
  • Jaa taikina leivinpaperille uunipellille (n. 1 rkl taikinaa keksiä kohden).
  • Paista 175 °C uunin keskitasossa noin 15 minuuttia, kunnes keksit ovat väriltään kultaisia.
  • Laita pikkuleivät jäähtymään ritilälle, mutta ole varovainen, kun otat ne pois pelliltä.
  • Kun ne ovat kuumia, ne ovat hyvin hauraita ja murtuvat helposti (maapähkinävoi tekee niistä pehmeitä keskeltä).
  • Keksit ovat parhaimmillaan vastaleivottuina.
Valmis!
Tiesitkö?

Maapähkinävoikeksien reseptissä niitä saatetaan joskus kuvailla pisarakekseiksi, eli kekseiksi, jotka valmistetaan pudottamalla lusikallinen taikinaa leivinpaperille, joka sitten "sulaa" litteämmäksi keksiksi kypsennyksen aikana. Voit kuitenkin painaa niitä hieman alaspäin joko sormella tai lusikalla, jos keksit ovat mielestäsi liian paksuja ja tiiviitä. Muista jättää tarpeeksi tilaa jokaisen keksitaikinapisaran väliin, sillä ne leviävät hieman. Ota ne myös uunista, kun ne ovat vielä hieman tahmeat, sillä ne jähmettyvät jäähtyessään.

Peanut butter cookies Q&A

Maapähkinävoikeksit maistuvat niin arjessa kuin juhlassa. Lue lisää alta!

Miten maapähkinävoikeksejä tehdään?
Herkullisten keksien valmistaminen on helppoa ja nopeaa, kun käytät pureskeltavaa maapähkinävoikeksi-reseptiä. Valmista vain keksitaikina ja varmista, että vatkaat voin, sokerin ja ruokosokerin hyvin, jotta keksistä tulee kuohkeita ja mureita, ja pudota keksitaikinapalloja leivinpaperille. Nauti tuoreista kekseistä, kun ne ovat vielä lämpimiä, mutta anna niiden jähmettyä hieman ennen syömistä.
Voiko maapähkinävoikeksitaikinan pakastaa?
Maapähkinävoikeksitaikina säilyy pakastimessa jopa 3 kuukautta. Säilytä se kunnolla käärimällä se kelmuun ja laittamalla se ilmatiiviiseen astiaan. Voit halutessasi pakastaa sen myös keksipalleroina. Laita pallot ensin 1 tunniksi jääkaappiin, jotta ne jähmettyvät, ennen kuin laitat ne ilmatiiviiseen säiliöön. Tämän pitäisi estää keksipalloja tarttumasta toisiinsa.
Voiko maapähkinävoikeksitaikinaa säilyttää jääkaapissa?
Maapähkinävoikeksitaikina säilyy jääkaapissa jopa 2-4 päivää, jos et leivo kaikkea taikinaa samalla kertaa. Varmista vain, että se säilytetään kunnolla joko jättämällä se sekoituskulhoon kelmulla peitettynä tai siirtämällä se ilmatiiviiseen astiaan. Koska voit leipoa keksit suoraan jääkaapista, voit valmistaa taikinan etukäteen ja leipoa keksit aina, kun sinulla on aikaa.
Milloin maapähkinävoikeksit ovat valmiita?
Koska näiden keksien on tarkoitus olla pureskeltavia ja pehmeitä maapähkinävoikeksejä, paras tapa todeta, että ne ovat valmiita, on etsiä vaaleanruskeita, kultaisia reunoja. Saatat joutua sammuttamaan uunin valon tai ottamaan keksit hetkeksi pois uunista, jotta voit todeta, ovatko ne valmiita, sillä ne ovat luonnostaan kultaisen värisiä maapähkinävoin ansiosta. Jos suositellun 15 minuutin paistoajan jälkeen tuntuu, että keksit eivät ole vielä valmiita, kokeile paistaa niitä hieman pidempään. Tämä voi olla tarpeen joissakin uuneissa, mutta muista tarkistaa keksit minuutin välein, sillä niiden pitäisi olla hieman tahmeat, kun otat ne ulos.

Ainekset

125 g
Ruokosokeria (n. 1,25 dl)
100 g
Sokeria
100 g
Iso kananmuna
1
Karkeaa maapähkinävoi
150 g
Vaaleaa siirappia
2 rkl
Maapähkinöitä
125 g
Vehnäjauhoja (n. 2,5 dl)
150 g
Leivinjauhetta
1 tl
Hienoa suolaa
ripausta
Lisää herkullisia ideoita

Maapähkinävoikeksit hurmaavat koostumuksellaan

Kotitekoiset maapähkinävo-keksit ovat herkullisimpia ja pehmeimpiä keksejä, joita voit koskaan toivoa voivasi tehdä. Maapähkinävoikeksien reseptillä saat pureskeltavia keksejä, joissa on ihana suutuntuma. Sekä murskatun maapähkinävoin että kokonaisten maapähkinöiden käyttö lisää pehmeiden keksien rakennetta ja tekee niistä sekä pureskeltavaa että rapeaa herkkua, joka varmasti ilahduttaa jokaista, joka on onnekas maistamaan niitä.

Jos pidät näistä pureskeltavista, pähkinäisistä kekseistä, saatat olla kiinnostunut myös suklaakeksi-reseptistämme.

Aitoja amerikkalaisia keksejä, joissa on paksua maapähkinävoita

Kun maapähkinävoita käytetään sileän sijasta kokkareisena, maapähkinävoikeksi saa erilaisen rakenteen, sillä se antaa keksille hieman rapeutta, joka tekee syömiskokemuksesta monimutkaisemman. Keksi on edelleen täydellisen pureskeleva ja tahmea, juuri niin kuin haluat, mutta siinä on myös odottamatonta ja herkullista rapeutta.

Amerikkalaistyyliset keksit ovat yleensä parhaita juuri leivottuina ja vielä haaleina, eivätkä nämä maapähkinävoikeksit ole poikkeus. Anna maapähkinävoikeksien jähmettyä pari minuuttia sen jälkeen, kun olet siirtänyt ne ritilälle, ennen kuin herkuttelet niillä.

Tutustu helppoon ja nopeaan reseptiin

Maapähkinävoikeksien tekeminen on erittäin helppoa eikä siihen kulu paljon aikaa. Alle tunnissa voit nauttia herkullisen pehmeistä ja pureskeltavista kotitekoisista maapähkinävoi-kekseistä - ehkäpä lasillisen jääkylmää maitoa kera, kuten tapana on. Koska nämä keksit ovat niin helppoja leipoa, voit huoletta pyytää jopa lapsia tai kokemattomia leipojia osallistumaan - olet opettanut heille, miten maapähkinävoikeksit tehdään tyhjästä hetkessä.

Kokeile erilaisia ainesosia

Toisesta tunnetusta amerikkalaisesta klassikosta, PB&J:stä eli maapähkinävoi- ja hyytelövoileivistä, inspiroituneena voit kokeilla maapähkinävoi-hyytelökeksin valmistamista käyttämällä klassisia hillovaihtoehtoja, kuten viinirypäle- tai vadelmahilloa, tai kokeilemalla kotitekoisen luumuhillon tai karhunvatukkahillon käyttöä. Maapähkinävoi ja hedelmäsäilyke täydentävät toisiaan kauniisti, sillä hillon hedelmäinen raikkaus kirkastaa maapähkinävoin täyteläisyyttä. Yhdistelmästä syntyy kauniita, herkullisia keksejä, joiden keskellä on väriläiskä, joka saadaan aikaan tekemällä syvennys ja täyttämällä se hillolla.

Suklaalastuiset maapähkinävoikeksit

Toinen ihana makuyhdistelmä on maapähkinävoi ja suklaa - kaksi ainesosaa, joissa on paljon makua ja monimutkaisuutta. Yhdistettynä saat maukkaita maapähkinävoi-keksejä, joissa on suklaalastuja tai karkeasti pilkottuja suklaapaloja, jotka täydentävät täydellisesti kokonaisia maapähkinöitä.

Jos haluat tummempia keksejä, joissa on runsaasti suklaan makua, lisää taikinaan sulatettua suklaata ja kaakaojauhetta. Riippumatta siitä, miten päätät käyttää sitä, suklaalastutetut maapähkinävoi-keksit ovat useimpien ihmisten suosiossa, ja ne vain lisäävät perusreseptimme herkullisuutta.