Suklaakeksit

Suklaakeksit

45 minuuttia
Nämä suklaakeksit hasselpähkinöillä eivät koskaan mene pois muodista. Vaikka suklaakeksien resepti juontaa juurensa 80-luvulle, on resepti edelleen hyvin suosittu. Pienet, herkulliset keksit, joissa on suklaata ja hasselpähkinää, ovat herkullinen klassikko.
https://www.arla.fi/reseptit/suklaakeksit/

Tee näin:

Suklaakeksit
  • Kuumenna uuni 175 °C:n normaaliin uunilämpötilaan.
  • Vatkaa voi ja sokeri hyvin.
  • Sekoita joukkoon fariinisokeri ja muna.
  • Sekoita jauhot, vaniljasokeri, ruokasooda ja suola keskenään ja sekoita ne voiseokseen.
  • Lisää suklaa ja hasselpähkinät.
  • Siirrä kahdella lusikalla pieniä taikinapalloja vuoratulle pellille.
  • Litistä keksejä hieman ja paista niitä uunin yläosassa noin 7 minuuttia.
  • Anna niiden jäähtyä muutaman minuutin ajan ja syö keksit, kun ne ovat vielä lämpimiä ja vastaleivottuja.
Valmis!

Suklaakeksit Q&A

Maukkaiden keksien tekeminen on helppoa suklaakeksien reseptimme avulla. Alta voit oppia paljon lisää kyseisestä herkusta lukemalla vastauksia joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Miten tehdä suklaakeksejä?
Pehmeiden ja pureskeltavien suklaakeksien leipominen on sekä nopeaa että helppoa. Valmista vain keksitaikina ja muista vatkata voi-sokeriseos hyvin, jotta kekseistä tulee kuohkeita ja mureita. Aseta pieniä taikinapalloja leivinpaperille, litistä jokaista hieman ja paista - niiden pitäisi olla vielä hieman tahmeat, kun otat ne pois uunista! Nauti keksit vielä lämpiminä, sillä silloin ne ovat pehmeimpiä, pureskeltavimpia ja tahmeimpia.
Miten tehdä pehmeä suklaakeksi?
Pehmeiden suklaakeksien juju on paistaa niitä vain vähän aikaa korkeassa lämpötilassa. Näin ne paistuvat paljon nopeammin ja viettävät vähemmän aikaa uunissa; kun pinta muuttuu rapeaksi, jää sisus kuitenkin vielä pehmeäksi. Nauttimalla kekseistä, kun ne on juuri paistettu, ja säilyttämällä ne ilmatiiviissä astiassa varmistetaan myös niiden pehmeys.
Miten voi vaikuttaa suklaakeksien koostumukseen?
Voin ja sokerin huolellinen sekoittaminen tai jopa vaahdottaminen tuo seokseen ilmaa, mikä auttaa tekemään suklaakekseistä kuohkeampia ja pehmeämpiä. Suklaakeksireseptissä käytetty sokerilaji vaikuttaa myös keksin pureskeltavuuteen, ja jos käytät fariinisokeria, kuten reseptissämme ehdotetaan, saat pehmeät ja pureskeltavat suklaakeksit, koska kyseinen sokerilaji sitoo paremmin kosteutta.
Miksi valmistamani suklaakeksit ovat lättäniä?
Suklaakeksit voivat joskus "levitä" hieman liikaa paistamisen aikana, jolloin ne näyttävät sulaneilta ja litteiltä. Vinkki tämän välttämiseksi on jäähdyttää keksejä jääkaapissa hieman ennen niiden paistamista, jotta varmistetaan, että niiden sisältämä voi ei ole liian pehmeää tai sulanut ennen kuin ne laitetaan uuniin. Jos sinulla ei ole aikaa tai kärsivällisyyttä jäähdyttää suklaakeksejä ennen paistamista, tarkista voin pehmeys ennen sen sekoittamista taikinaan. Varmista, että voi on pehmeää, mutta ei liian pehmeää - näin voi on helppo yhdistää muiden ainesosien kanssa, mutta se ei kuitenkaan sula heti uunissa, eikä synny myöskään litteitä keksejä.
Miten pakastaa suklaakeksitaikina?
Raa'an suklaakeksitaikinan pakastaminen on täysin mahdollista. Kääri taikina yksinkertaisesti kelmuun ja siirrä se ilmatiiviiseen astiaan. Taikina voidaan pakastaa myös pieninä keksipalleroina. Anna niiden vain jäähtyä jääkaapissa ennen kuin laitat ne pakastimeen ilmatiiviissä astiassa. Näin ne eivät tartu toisiinsa. Pakastettu suklaakeksitaikina säilyy pakastimessa jopa 3 kuukautta.
Voiko suklaakeksitaikinan säilyttää jääkaapissa?
Voit helposti säilyttää taikinan jääkaapissa, jotta voit nopeasti leipoa herkullisia suklaakeksejä silloin kun haluat. Peitä taikinakulho yksinkertaisesti kelmulla tai laita keksitaikina ilmatiiviiseen astiaan. Oikein säilytetty keksitaikina säilyy jääkaapissa 2-4 päivää. Voit siis valmistaa keksitaikinan etukäteen ja leipoa keksit silloin, kun sinulle sopii.

Ainekset

Suklaakeksit
75 g
Sokeria
100 g eli n. ¾ dl
Fariinisokeria
50 g eli n. ¾ dl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoa
150 g eli n. 2½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Ruokasooda
½ tl
Suolaa
½ tl
Tummaa suklaa (n. 55 % kaakaota)
100 g
Puolitettuja hasselpähkinöitä
50 g
Lisää herkullisia ideoita

Herkulliset suklaakeksit

Nämä suklaakeksit on helppo valmistaa, mutta niiden syömistä on paljon vaikeampi lopettaa. Niiden tahmea keskusta on uskomattoman pehmeä ja herkkä, ja niihin on helppo upottaa hampaat. Tahmea suklaa tuntuu sulavan suussa, kun taas keksin rapeat reunat ja maanläheiset hasselpähkinän palat lisäävät rakennetta ja luovat mielettömän herkuttelukokemuksen.

Jos et koskaan kyllästy pähkinöitä sisältäviin kekseihin, tutustu maapähkinävoi-keksien reseptiimme, tai jos haluat kokeilla jotain täysin erilaista makuprofiilia, tutustu rapeisiin ja koristeellisiin piparkakkukekseihimme, jotka sopivat täydellisesti joulun viettoon.

Tee keksejä suklaalastuilla - helposti

Nämä keksit ovat herkullisia riippumatta siitä, käytätkö suklaalastuja vai suklaapaloja. Suklaalastut ovat ehkä helpompi valinta, mutta omien suklaapalojen valmistaminen ei myöskään ole kovin aikaa vievää. Kun käytät suklaakekseissä paloja, voit käyttää suosikkisuklaatyyppiäsi ja pilkkoa suklaan juuri siihen kokoon, joka on mielestäsi paras - ehkä sekoitus isoja ja pieniä paloja?

Saat täydellisen pehmeän ja tahmean lopputuloksen

Paras suklaakeksiresepti on sellainen, jolla voit leipoa todella herkullisia keksejä, jotka kulkevat pehmeän, pureskeltavan ja reunoiltaan hieman rapean välillä. Voin ja sokerin hyvä vatkaaminen, fariinisokerin käyttäminen ja keksien paistaminen hetken aikaa korkeassa lämpötilassa ovat joitakin keinoja varmistaa täydellinen lopputulos. Nauttimalla suklaakeksejä sen jälkeen, kun olet antanut niiden jäähtyä vain hetken aikaa, varmistat parhaiten, että niiden suklaakeskusta on vielä lämmin ja tahmea ja että ne herkutellaan silloin, kun ne ovat parhaimmillaan.

Lisää oma kosketuksesi suklaakeksireseptiin

Helppo suklaakeksien perusreseptimme mahdollistaa monenlaisia muunnelmia. Kokeile esimerkiksi erityisen tahmaisia ja pureskeltavia vaahtokarkkikeksejä. Vaahtokarkkipaloja sisältävä suklaakeksi on tahmea ja herkullinen, ja makeiden, paahteisten vaahtokarkkien maku yhdessä klassisen suklaakeksin suklaisen ja voisen koostumuksen kanssa on suorastaan suussa sulava. Kokeile valmistaa omat pienet, kotitekoiset vaahtokarkit helpolla reseptillämme luodaksesi tämän vastustamattoman keksivariaation.

Jos et saa tarpeeksi suklaasta, voit muokata tästä reseptistä tupla- tai triplasuklaakeksien reseptin! Voit valita valkosuklaan, maitosuklaan ja tumman suklaan välillä - yhdistele ja sekoita niitä haluamallasi tavalla. Haluatko makeamman ja raikkaamman variaation? Käytä siinä tapauksessa valko- ja maitosuklaata. Haluatko vähän kaikkea? Käytä kaikkia kolmea lajia. Haluatko hieman tummaa sekä makeaa? Käytä tummaa ja maitosuklaata. Kokeile eri suklaita ja löydä suosikkiyhdistelmäsi!

Vinkkejä

Suolan käyttäminen makeissa ruokalajeissa, kuten kekseissä ja kakkuissa, saattaa tuntua vastenmieliseltä. Suolalla on kuitenkin hieno kyky voimistaa muita makuja, myös leivonnaisissa, erityisesti suklaassa. Ripottele heti uunista otettujen suklaakeksien päälle hieman merisuolaa, jotta saat kevyesti suolattuja suklaakeksejä, joissa on täyteläisempi maku.

Merisuolaa ei suositella käytettäväksi itse keksitaikinassa. Koska keksien paistoaika on suhteellisen lyhyt, taikinassa olevalla suolalla ei ole riittävästi aikaa "sulaa" kekseihin, mikä voi johtaa suuriin, sulamattomiin suolakiteisiin. Merisuolaiset suklaakeksit syntyvät parhaiten ripottelemalla niiden pinnalle kevyesti suolaa vasta paistamisen jälkeen.