Vaahtokarkit

Vaahtokarkit

Vaahtokarkkeja voi myös tehdä itse. Helpon reseptimme avulla ihanan pinkit vaahtokarkit valmistuvat hetkessä.

Tee näin:

  • Sekoita gelatiinijauhe ja vesi kulhossa ja anna seistä 10 minuuttia. Sekoita sokeri, siirappi ja vesi kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua 1 ½ minuuttia. Sekoita muutaman kerran tänä aikana. Kaada gelatiini ja kuuma neste isoon kulhoon. Sekoita kevyesti kunnes gelatiinijauhe on kokonaan sulanut. Vatkaa sitten taikinaa sähkövatkaimella noin 10–15 minuuttia. Lisää murskatut polkkakarkit ja ripaus elintarvikeväriä viimeisenä. Sekoita enää kevyesti, jotta elintarvikeväri jää hieman epätasaisesti taikinaan; vaahtokarkit saavat näin "marmoroidun" pinnan. Voitele n. 20x20 cm vuoka. Kaavi taikina ja kaada se vuokaan. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna seistä vähintään 3 tuntia, mielellään kauemminkin. Leikkaa vaahto pieniksi paloiksi ja pyörittele palat tomusokerissa. Säilytä hyvin suljetussa muovipussissa.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Leikkaamalla vaahtokarkit vasta juuri ennen tarjoilua estää niitä kovettumasta.

Ainekset

Gelatiinijauhetta
2 rkl
Vettä
1 dl
Sokeria
4 dl
Vaaleaa siirappia
1½ dl
Vettä
3 rkl
Murskattuja karkkitankoja
75 g
Punaista elintarvikevärejä
Sokerikuorrute