Vaahtokarkit

Vaahtokarkit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Vaahtokarkkeja voi myös tehdä itse. Helpon reseptimme avulla ihanan pinkit vaahtokarkit valmistuvat hetkessä.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 60 kpl

  • 2 rkl gelatiinijauhetta
  • 1 dl vettä
  • 4 dl sokeria
  • 1½ dl vaaleaa siirappia
  • 3 rkl vettä
  • 75 g murskattuja polkkakarkkeja
  • punaista elintarvikeväriä
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • tomusokeria

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita gelatiinijauhe ja vesi kulhossa ja anna seistä 10 minuuttia. Sekoita sokeri, siirappi ja vesi kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua 1 ½ minuuttia. Sekoita muutaman kerran tänä aikana. Kaada gelatiini ja kuuma neste isoon kulhoon. Sekoita kevyesti kunnes gelatiinijauhe on kokonaan sulanut. Vatkaa sitten taikinaa sähkövatkaimella noin 10–15 minuuttia. Lisää murskatut polkkakarkit ja ripaus elintarvikeväriä viimeisenä. Sekoita enää kevyesti, jotta elintarvikeväri jää hieman epätasaisesti taikinaan; vaahtokarkit saavat näin "marmoroidun" pinnan. Voitele n. 20x20 cm vuoka. Kaavi taikina ja kaada se vuokaan. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna seistä vähintään 3 tuntia, mielellään kauemminkin. Leikkaa vaahto pieniksi paloiksi ja pyörittele palat tomusokerissa. Säilytä hyvin suljetussa muovipussissa.

Vinkki

Vinkki! Leikkaamalla vaahtokarkit vasta juuri ennen tarjoilua estää niitä kovettumasta.

Lisää herkullisia ideoita