Piparkakut

Piparkakut

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Joulun tunnelman ja tuoksun saa piparkakkuja leipomalla. Piparkakut on helppoja leipoa, joten siitä saa mukavan yhteisen puuhan koko perheelle.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 150 kpl

  • 200 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1½ dl tummaa siirappia
  • 3 dl sokeria
  • 1½ dl Arla kuohukermaa
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 rkl kanelia
  • ½ rkl mausteneilikkaa
  • ½ rkl kardemummaa
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • 10 dl vehnäjauhoja

Tee näin:

Tee näin:

Laita voi, siirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet. Kaada taikina monitoimikoneeseen, lisää kerma sekä mausteet ja sekoita. Sekoita toisessa kipossa keskenään ruokasooda ja jauhot, ja sekoita seos taikinaan. Vaivaa taikinaa; siitä pitäisi tulla melko löysää. Anna sen levätä jääkaapissa seuraavaan päivään. Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä n. 3 mm:n paksuisiksi levyiksi. Ota levystä muoteilla piparkakkuja ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna piparkakkujen jäähtyä uunipellillä.