Piparkakut

Piparkakut

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Piparkakut tuovat joulun tunnelman ja tuoksun. Piparkakut on helppoja leipoa, joten siitä saa mukavan yhteisen puuhan koko perheelle. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 150 kpl

  • 200 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1½ dl tummaa siirappia
  • 3 dl sokeria
  • 1½ dl Arla kuohukermaa
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 rkl kanelia
  • ½ rkl mausteneilikkaa
  • ½ rkl kardemummaa
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • 10 dl vehnäjauhoja

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

  1. Aloita valmistamaan piparkakut ja tee ensiksi piparkakkutaikina. Laita voi, siirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet.
  2. Kaada taikina monitoimikoneeseen, lisää kerma sekä mausteet ja sekoita.
  3. Sekoita toisessa kipossa keskenään ruokasooda ja jauhot, ja sekoita seos taikinaan.
  4. Vaivaa piparkakkutaikinaa; siitä pitäisi tulla melko löysää. Anna sen levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Ota piparkakkutaikina huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
  6. Lämmitä uuni 200°C asteiseksi.
  7. Kauli piparkakkutaikina jauhotetulla työpöydällä n. 3 mm:n paksuisiksi tasaisiksi levyiksi.
  8. Painele muoteilla levystä piparkakut ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  9. Paista piparkakut uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
  10. Jätä valmiit piparkakut hetkeksi jäähtymään uunipellille.

Katso myös nämä