Kauniita ja värikkäitä ikkunoita piparkakkuihin luot pienemmän muotin ja murskattujen kovien makeisten, kuten tikkareiden avulla. Siirrä isompi piparkakku jo valmiiksi leivinpaperille ja tee pienellä muotilla reikä piparkakun keskelle. Murskaa tikkarin makeinen ja ripottele sitä aukkoon. Paista piparkakut normaalisti uunissa.
Jos valmistat isomman erän piparkakkuja, voit hyödyntää piparkakut esim. piparkakku-triflessä tai luumurahkassa.
200 g | |
Tummaa siirappia
|
1½ dl |
Sokeria
|
3 dl |
1½ dl | |
Inkivääriä
|
1 rkl |
Kanelia
|
1 rkl |
Mausteneilikkaa
|
½ rkl |
Kardemummaa
|
½ rkl |
Ruokasoodaa
|
1 rkl |
Vehnäjauhoja
|
10 dl |
Kananmunan valkuainen
|
1 |
---|---|
Tomusokeria
|
n. 3 dl |
Sitruunamehua
|
1 tl |