Mustikkainen marenkikakku
Tee näin:
Mustikkainen marenkikakku
Mustikkainen marenkikakku Q&A
Alta voit lukea vastauksemme joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin marenkikakuista. Vastaustemme avulla voit valmistautua pyöräyttämään kauniin ja herkullisen marenkikakun mainiolla reseptillämme!
Ainekset
Mustikkainen marenkikakku
Munanvalkuaista
|
3 |
---|---|
Sokeria (175 g)
|
n. 2 dl |
Sitruunamehua
|
1 tl |
Tuoreita tai pakastettuja mustikkaa (150 g)
|
n. 2 dl |
Pinnalle
2½ dl | |
Tuoreita, sekalaisia marjoja
|
200 g |
Mustikkainen marenkikakku täytteineen
Mustikkainen marenkikakku on makea ja kevyt. Mustikoita sisältävä marenkipohja on ilmava ja sen rakenne on kauniin rapea, ja se tuntuu melkein sulavan suussa. Kakun täytteen muodostavat silkkinen kermavaahto; tuoreet marjat täydentävät ihanasti makeaa marenkia piristämällä annosta. Marenkijälkiruoat ovat koristeellisia ja herkkiä, ja siksi ne kannattaa nauttia mahdollisimman pian leivonnan ja jäähtymisen jälkeen.
Kokeile herkullista ja marjaisaa marenkikakkua
Koska marenkikakut ovat luonnostaan hyvin makeita, ne sopivat hyvin yhteen marjojen kanssa, jotka voivat lisätä kakkuun hieman happamuutta ja raikkautta. Tästä syystä olemme päättäneet lisätä tuoreita mustikoita suoraan marenkiin ja kruunata kakun vielä värikkäämmillä marjoilla, kuten karhunvatukoilla ja vadelmilla, jotka ovat sekä makeita että hieman happamia. Reseptissämme marenkiseokseen lisätään myös hieman tuoretta sitruunamehua. Kaikki tämä raikkaus täydentää rapeaa marenkia ja takaa jälkiruoan, joka on makea olematta yltiömakea.
Helppo sveitsiläinen marenki
Kaikkien marenkityyppien valmistuksessa käytetään munanvalkuaista ja sokeria, mutta marenki valmistetaan eri tavalla riippuen siitä, haluatko tehdä ranskalaista, italialaista vai sveitsiläistä marenkia. Koska munanvalkuaiset käsitellään eri tavoin, marengit ovat rakenteeltaan erilaisia. Sveitsiläinen marenki valmistetaan kuumentamalla munanvalkuaiset ja sokeri vesihauteessa, ja tuloksena on paksu ja kiiltävä marenki, joka on erittäin helppo levittää. Paistettu sveitsiläinen marenkikakku on rapea sekä ulko- että sisäpuolelta.
Jos marenkikakun reseptimme on saanut sinut uteliaaksi tästä jälkiruokatyypistä yleensä, suosittelemme tutustumaan myös tyylikkääseen pavlovaan sekä suklaamakaroneihin. Näissä marenkijälkiruoissa käytetään sekä ranskalaista että italialaista marenkia. Pavlova on rapeaa ulkoa mutta sisältä pehmeän vaahtokarkkimaista, kun taas macaronit ovat pureskeltavia ja hieman rapeita. Miksi tyytyä vain yhteen marenkikakkureseptiin, kun voit kokeilla kaikkia kolmea?
Tee oma versiosi
Kermavaahdolla kuorrutettu sveitsiläinen marenkikakku maistuu ihanalta, ja sen päälle voi laittaa mitä tahansa hedelmiä tai marjoja. Näin ollen mikä tahansa hedelmä tai hedelmähillo voi toimia marenkikakun täytteenä. Näin voit tarjoilla marenkikakkuja ympäri vuoden vaihtelemalla hilloa ja hedelmiä vuodenajan ja sesongin mukaan. Kokeile keväällä mangoja ja papaijaa, kesällä kirsikoita ja mansikoita, syksyllä viikunoita ja taateleita ja talvella persimoneita. Kylminä kuukausina, jolloin kypsiä hedelmiä ja marjoja on vähemmän, kotitekoinen hillo, jossa on lämmittäviä mausteita, kuten hieman kirpeä luumuhillo, on ihana muunnelma tähän marenkikakkuun.
Jos haluat kokeilla sellaista makuprofiilia, joka ei keskity lainkaan hedelmiin tai marjoihin, on hasselpähkinä-suklaamarenkikakku herkullinen vaihtoehto. Lisää vain jäähtynyttä sulatettua suklaata ja hienonnettuja hasselpähkinöitä marenkipohjaan mustikoiden sijasta ja koristele kermavaahto suklaalastuilla. Tuloksena on herkullinen mutta kevyt jälkiruoka, joka maistuu erinomaisesti kahvikupillisen kanssa.
Vinkkejä
Sveitsiläisen marengin tekeminen on tämän mustikkamarenkikakun reseptin hankalin osa, mutta muutaman vinkin avulla hallitset senkin hetkessä. Tärkeintä on muistaa, että vesihauteesi veden tulisi olla korkeintaan miedosti kiehuvaa ja että munanvalkuaisen ja sokerin vatkaaminen marengiksi voi viedä useamman minuutin.
Tärkeää on myös muistaa vatkata munaseosta varovasti sauvasekoittimella, kunnes sokeri on täysin liuennut. Näin vältytään rakeisuudelta ja varmistetaan tasainen marenki. Voit testata marenkiseoksesi koostumuksen hieromalla pientä määrää sormiesi välissä. Muista antaa seoksen jäähtyä hieman lusikalla ennen kuin kosketat sitä, jotta et polta sormenpäitäsi. Jos marengin koostumus on tasainen etkä havaitse sokerirakeita, sveitsiläistä marengiseosta voi nyt vatkata keskinopeudella, kunnes se on paksua ja kiiltävää.