Kirsikkapiirakka

Kirsikkapiirakka

Kesäinen kirsikkapiirakka syntyy tuoreista kirsikoista. Kirsikkapiirakka on parhaimmillaan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kirsikkapiirakka/

Tee näin:

  • Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen.
  • Valmista ensiksi kirsikkapiirakan pohja. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm.
  • Sulata voi. Sekoita voin joukkoon kananmunat, sokeri, jauhot ja leivinjauhe.
  • Kaada taikina piirakkavuokaan. Ripottele kirsikoita ja raesokeria piirakkapohjan päälle.
  • Paista kirsikkapiirakka uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  • Tarjoile valmis kirsikkapiirakka kevyesti vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Valmis!
Vinkki

Voit myös valmistaa vaniljakastikkeen itse, jolloin kastike on varmasti lisäaineetonta.

Ainekset

Kananmunaa
2
100 g
Hienosokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
2 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Tuoreita kirsikoita
3 dl
Raesokeria
½ dl
Vaniljakastiketta
2½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Mansikkapiirakka
50 minuuttia
Mansikkapiirakka
(14)