Kirsikka-clafoutis-leivonnaiset

Kirsikka-clafoutis-leivonnaiset

Clafoutis on ranskasta alunperin kotoisin oleva pientä pannukakkusta muistuttava leivonnainen. Kokeile jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/kirsikka-clafoutis-leivonnaiset/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä kirsikat voideltuihin uuninkestäviin annosvuokiin. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhot ja sokeri kulhossa. Lisää puolet maidosta ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää joukkoon loppu maito, munat, voi ja mantelit. Kaada taikina kirsikoiden päälle ja paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa creme fraiche kuohkeaksi. Siivilöi tomusokeria annosten päälle ja tarjoile creme fraichen kera.
Valmis!

Ainekset

Kivettömiä kirsikoita
250 g
Vehnäjauhoa
1 dl
Mantelijauhoa
½ dl
Sokeria
1½ dl
2½ dl
Raastettu karvasmanteli
1
Tomusokeri
Lisää herkullisia ideoita
Pannukakku
1 tunti 40 minuuttia
Pannukakku
(40)
Lettutaikina
30 minuuttia
Lettutaikina
(286)