Kirsikka-clafoutis-leivonnaiset

Kirsikka-clafoutis-leivonnaiset

Clafoutis on ranskasta alunperin kotoisin oleva pientä pannukakkusta muistuttava leivonnainen. Kokeile jo tänään!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Kirsikka-clafoutis-leivonnaiset

Clafoutis on ranskasta alunperin kotoisin oleva pientä pannukakkusta muistuttava leivonnainen. Kokeile jo tänään!

Annoslukumäärä
  • 250 g kivettömiä kirsikoita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl mantelijauhoja
  • 1½ dl sokeria
  • 2½ dl Arla kevytmaitoa
  • 1 raastettu karvasmanteli
  • tomusokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä kirsikat voideltuihin uuninkestäviin annosvuokiin. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhot ja sokeri kulhossa. Lisää puolet maidosta ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää joukkoon loppu maito, munat, voi ja mantelit. Kaada taikina kirsikoiden päälle ja paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa creme fraiche kuohkeaksi. Siivilöi tomusokeria annosten päälle ja tarjoile creme fraichen kera.

Suositellut tuotteet