Mehevä raparperipiirakka

Mehevä raparperipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Tämä mehevä raparperipiirakka on herkullinen ja maukas jälkiruoka. Koristeeksi se saa kauniin taikinaristikon.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Täyte

  • 500 g raparperia pilkottuna
  • 125 g (n. 1,5 dl) sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Voiteluun

  • 1 vatkattu kananmuna

Lisäksi

  • 2½ dl Arla kuohukermaa vaahdotettuna

Tee näin:

Tee näin:

Paloittele voi ja sekoita jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina tunniksi jääkaappiin vetäytymään. Täyte: Kaulitse taikina noin 20 x 30 cm levyksi. Leikkaa kaksi leveätä taikinanauhaa ja asettele ne uunivuoan reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja ripottele seos raparperipalojen päälle. Leikkaa loput taikinasta suikaleiksi ja asettele raparperien päälle ristikon muotoon. Painele reunat haarukalla. Voitele taikinaristikko kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 225 °C:ssa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä. Vinkki: Piirakan voi tehdä myös luumusosetäytteellä tai omenatäytteellä. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja mausta sokerilla ja kanelilla.

Vinkki

Kokeile myös paistoksen tyyppistä, murupintaista raparperipiirakkaa!