Raparperi-marenkipiirakka

Raparperi-marenkipiirakka

45 minuuttia
Raparperi-marenkipiirakka syntyy kirpeistä raparpereista, jotka maistuvat suloisen herkullisilta pehmeän marenkikuoren alla. Kokeile kesäistä reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/raparperi-marenkipiirakka/

Tee näin:

Taikina
  • Aloita valmistamaan raparperi-marenkipiirakka tekemällä taikina. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa.
  • Lisää voi paloina kulhoon ja sekoita ainekset muruiseksi taikinaksi.
  • Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Anna raparperi-marenkipiirakan taikinan jäähtyä jääkaapissa vähintään 30 min.
  • Laita uuni lämpenemään 200 °C asteeseen.
  • Painele taikina piirakkavuokaan ja paista uunin keskitasossa 12-15 min.
Täyte
  • Valmista raparperi-marenkipiirakan täyte. Kuori raparperit ja leikkaa ne noin 2 cm pituisiksi paloiksi.
  • Keitä raparperin paloja sokerin kanssa kattilassa noin 5 min. Lisää tarvittaessa vähän vettä, jos raparperit ovat kuivia.
  • Anna jäähtyä. Lusikoi jäähtyneet raparperit kattilasta piirakkataikinan päälle, niin että suurin osa liemestä jää kattilaan.
Marenki
  • Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista, niin ettei keltuaista joudu yhtään valkuaisten sekaan.
  • Vatkaa kananmunan valkuaiset sähkövatkaimella kiiltäväksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Voit testata onko valkuaisvaahto tarpeeksi kovaa kääntämällä kulhon varovasti ylösalaisin. Valmis vaahto pysyy kulhossa.
  • Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
  • Levitä marenki raparperi-marenkipiirakan päälle.
  • Paista uunissa noin 10 min ja raparperi-marenkipiirakka on valmis.
Valmis!
Vinkki

Tämä raparperi-marenkipiirakka onnistuu mainiosti myös halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoassa.

Ainekset

125 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Hienosokeria
2 rkl
Vettä
2 rkl
Täyte
Raparperia
500 g
Hienosokeria
1 dl
Vettä
n. 1 rkl
Marenki
Munanvalkuaista
2
Hienosokeria
1 dl
Lisää herkullisia ideoita