Raparperi-marenkipiirakka

Raparperi-marenkipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Raparperi-marenkipiirakka syntyy kirpeistä raparpereista, jotka maistuvat suloisen herkullisilta pehmeän marenkikuoren alla. Kokeile kesäistä reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Täyte

  • 500 g raparperia
  • 1 dl kidesokeria
  • n. 1 rkl vettä

Marenki

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 dl kidesokeria

Tee näin:

Tee näin:

Taikina

1. Aloita valmistamaan raparperi-marenkipiirakka tekemällä taikina. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi paloina kulhoon ja sekoita ainekset muruiseksi taikinaksi.
2. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna raparperi-marenkipiirakan taikinan jäähtyä jääkaapissa vähintään 30 min.
3. Laita uuni lämpenemään 200 °C asteeseen.
4. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista uunin keskitasossa 12-15 min.

Täyte

1. Valmista raparperi-marenkipiirakan täyte. Kuori raparperit ja leikkaa ne noin 2 cm pituisiksi paloiksi.
2. Keitä raparperin paloja sokerin kanssa kattilassa noin 5 min. Lisää tarvittaessa vähän vettä, jos raparperit ovat kuivia. Anna jäähtyä.
3. Lusikoi jäähtyneet raparperit kattilasta piirakkataikinan päälle, niin että suurin osa liemestä jää kattilaan.

Marenki

1. Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista, niin ettei keltuaista joudu yhtään valkuaisten sekaan.
2. Vatkaa kananmunan valkuaiset sähkövatkaimella kiiltäväksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Voit testata onko valkuaisvaahto tarpeeksi kovaa kääntämällä kulhon varovasti ylösalaisin. Valmis vaahto pysyy kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
3. Levitä marenki raparperi-marenkipiirakan päälle.
4. Paista uunissa noin 10 min ja raparperi-marenkipiirakka on valmis.

Vinkki

Tämä raparperi-marenkipiirakka onnistuu mainiosti myös halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoassa.

Lisää herkullisia ideoita