Raparpericurd

Raparpericurd

40 minuuttia
Raparpericurd eli raparperitahna tuo kesäistä makua moniin ruokiin. Levitä raparpericurdia paahtoleivälle tai käytä kakun täytteenä. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/raparpericurd/

Tee näin:

Raparpericurd
  • Käsittele ensiksi raparperit. Puhdista ja leikkaa raparperit 1 cm kokoisiksi paloiksi.
  • Keitä raparperi kattilassa yhdessä veden ja sokerin kanssa, kunnes raparperi on pehmeää. Valuta raparperi hienosilmäisen siivilän läpi.
  • Sekoita raparpericurd kananmunien kanssa kattilassa ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes tahna sakeutuu. Älä anna seoksen kiehua.
  • Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöistä voita. Kaada raparpericurd puhdistettuun lasipurkkiin ja anna jäähtyä.
  • Tarjoile raparpericurd paahtoleivän päällä tai käytä makeissa leivonnaisissa.
Valmis!

Ainekset

Raparpericurd
Raparperia
600 g
Vettä
½ dl
Sokeria
2½ dl
Kananmunia
2
50 g
Lisää herkullisia ideoita
Helppo raparperipiirakka
45 minuuttia
Helppo raparperipiirakka
(1)
Raparperimuffinit
40 minuuttia
Raparperimuffinit
(2)