Omenapaistos

Omenapaistos

1 tunti
Perinteinen omenapaistos maistuu kaikille. Hyödynnä omenapaistoksessa tuoreet kotimaiset omenat. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

Omenapaistos
  • Voitele uunivuoka (halkaisijaltaan n. 22 cm) voilla ja levitä loput voista pieniksi möykyiksi vuoan pohjalle. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Aloita omenapaistoksen valmistus ja pilko omenat veneen muotoisiksi lohkoiksi. Kaada omenaveneet vuokaan. Sekoita sokeri, kaneli sekä inkivääri ja ripottele omenoiden päälle.
  • Valmista kauramuru. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, kahdella eri tavalla hienonnetut hasselpähkinät ja sokeri keskenään. Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja murskaa se jauhoihin – älä vaivaa kauramurua taikinaksi.
  • Ripottele kauramuru omenoiden päälle. Paista omenapaistos uunin keskitasolla noin puoli tuntia.
  • Tarjoile omenapaistos lämpimänä kylmän Crème Fraîchen kanssa.
Valmis!
Vinkki

Kauramuru voidaan myös tehdä valmiiksi ennakkoon ja pakastaa. Voit ripotella pakastetun kauramurun suoraan omenoiden päälle ja paistaa omenapaistoksen. Tällöin omenapaistoksen tulisi olla pidemmän aikaa uunissa.

Ainekset

Omenapaistos
25 g
Kuorimattomia omenoita (n. 500 g)
4
Ruokosokeria
3 rkl
Kanelia
1½ tl
1 tl
Kauramuru
Kaurahiutaleita (n. 2 dl)
60 g
Jauhoja (n. 1 dl)
60 g
Hienonnettuja hasselpähkinöitä
50 g
Karkeasti pilkottuja hasselpähkinöitä
50 g
Ruokosokeria
3 rkl
100 g
Lisää herkullisia ideoita
Omenakaurapaistos
50 minuuttia
Omenakaurapaistos
(18)