Sitruunaruudut

Sitruunaruudut

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Mehukas sitruunaruutu on makean kirpeä herkku. Sopii niin kahvipöytään kuin jälki-ruoaksi, kokeile heti!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 25 palaa

Pohja

  • 100 g Arla normaalisuolaista Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 kananmunaa
  • 3½ dl sokeria
  • 1 dl Arla Kuohukermaa laktoositon
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl tummaa rommia tai sitruunan mehua

Kuorrute

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl Arla Kuohukermaa laktoositon
  • 1 dl lemon curdia

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Pohja

1. Kuumenna uuni 175 °. Vuoraa n. 30 x 30 uunipelti leivinpaperilla.
2. Sulata voi ja sekoita kerma voisulaan.
3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja raastettu sitruunankuori keskenään.
5. Lisää jauhoseos ja voisula nopeasti sekoittaen taikinaan. Levitä taikina pellille tasaiseksi kerrokseksi.
6. Paista n. 40 min ja anna jäähtyä.

Kuorrute

1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri.
2. Vaahdota kuohukerma ja sekoita se tuorejuustoon nostellen. Lisää lemon curd hiukan huolimattomasti sekoittaen.
3. Levitä kuorrute kakulle ja lisää lemon curdi.
Viimeistele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua. Leikkaa sopivan kokoisia paloja.

Lisää herkullisia ideoita