Sitruunaruudut

Sitruunaruudut

60+ min
Mehukkaat sitruunaruudut ovat makean kirpeä herkku. Tarjoile herkulliset sitruunaruudut juhlapöydässä tai arkena jälki-ruoaksi!

Tee näin:

Pohja
  • Aseta uuni kuumenemaan 175 asteiseksi. Vuoraa n. 30 x 30 uunipelti leivinpaperilla.
  • Valmista sitruunaruudut sulattamalla ensin voi ja sekoita kerma voisulaan.
  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja raastettu sitruunankuori keskenään.
  • Lisää jauhoseos ja voi-kermasekoitus nopeasti sekoittaen munasokerivaahtoon. Levitä taikina pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  • Paista sitruunaruudut n. 40 min ja anna jäähtyä.
Kuorrute
  • Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään.
  • Vaahdota kuohukerma ja sekoita se tuorejuustoon nostellen. Lisää joukkoon lemon curd hiukan huolimattomasti sekoittaen, jotta piiraan pinnalle levitettynä kuorrutteeseen jää raitoja.
  • Levitä kuorrute kakulle. Lisää halutessasi lemon curdia vielä vapaalla kädellä kuorrutteen pinnalle.
  • Viimeistele sitruunaruudut tomusokerilla ja leikkaa ne sopivankokoisiksi paloiksi juuri ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Pohja
100 g
Kananmunia
3
Sokeria
3½ dl
1 dl
Vehnäjauhoja
3½ dl
Leivinjauhetta
2 tl
Sitruunankuorta
2
Tummaa rommia tai sitruunan mehua
2 rkl
Kuorrute
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
Tomusokeria
1 dl
1 dl
Lemon curdia
1 dl
Lisäksi
Pinnalle lemon curdia makusi mukaan
Lisää herkullisia ideoita