Sitruunamarenkitorttu

Sitruunamarenkitorttu

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Tämä raikkaan sitruunainen marenkitorttu vie kielen mennessään. Kokeile jo tänään!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

Marenki

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 2½ dl sokeria
  • 50 g mantelilastuja

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa vaahtoon keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää seokseen maito ja jauho-leivinjauheseos. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös loppu sokeri. Levitä taikina leivinpaperille uunipannuun, kooltaan 30x40 sentin kokoiseksi. Levitä marenki taikinan päälle aaltoilevasti. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna torttupohjan jäähtyä. Leikkaa pohja sitten kahtia. Vaahdota kerma. Sekoita lemon curd notkeaksi ja lisää se vaahtoon varovasti sekoitellen. Levitä täyte tortun alimmaiselle levylle ja nosta toinen kakkulevy päälle. Vinkki! Voit halutessasi lisätä täytteen päälle tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita tai viipaloituja mansikoita.