Suolaiset vohvelit sillitäytteellä

Suolaiset vohvelit sillitäytteellä

30 minuuttia
Suolaiset vohvelit sillitäytteellä on täydellinen tarjottava pääsiäisenä ja kesäjuhlissa. Suolaiset vohvelit ovat trendikäs ruoka myös brunssille. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/suolaiset-vohvelit-sillitaytteella/

Tee näin:

Suolaiset vohvelit sillitäytteellä
  • Aloita suolaiset vohvelit taikinan valmistuksesta.
  • Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää maito ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Sekoita voi taikinaan.
  • Anna vohvelitaikinan vetäytyä jääkaapissa noin 10 minuuttia.
  • Ruskista voi pienessä kattilassa.
  • Valmista sillitäyte. Kuori ja pilko kananmunat. Kuutioi silli. Hienonna puolikas punasipuli sekä ruohosipuli ja mittaa molemmista noin 2 rkl.
  • Sekoita sipulit, sillin ja kananmunien kanssa.
  • Paista suolaiset vohvelit voidellussa vohveliraudassa. Anna vohvelien jäähtyä ritilällä.
  • Kokoa lopuksi annos.
  • Laita vohvelien päälle kermaviiliä, sillitäytettä, retiisiä ja vihanneskrassia. Ripottele suolaisten vohvelien päälle ruskistettua voita.
  • Tarjoile suolaiset vohvelit heti.
Valmis!

Ainekset

Vohvelitaikina
50 g
Vehnäjauhoa
1¾ dl
Leivinjauhetta
1 tl
1¼ dl
Sillitäyte ja lisukkeet
25 g
Keitettyjä kananmunia
2
Matjessillifileitä
200 g
Tuoretta ruohosipulia
½ ruukku
Punasipuli
½
1 dl
Retiisejä
2
Vihanneskrassia
Lisää herkullisia ideoita
Perunavohvelit
60+ min
Perunavohvelit
(2)