Paksut pannukakut

Paksut pannukakut

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(12)

Avain paksujen pannukakkujen onnistumiseen on se, että paistinpannu ei ole paistettassa liian kuuma ja että taikinan on antanut seistä hetken aikaa ennen paistamista. Muista tarjoiluun myös aito vaahterasiirappi!

Ainekset

Annokset

Pannukakkutaikina

Tarjoiluun (esimerkiksi)

  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 dl vaahterasiirappia
  • pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella)
  • tuoreita mansikoita

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaniljauute. Lisää joukkoon kevytmaito ja kermaviili sekä kuivat aineet, ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu voi. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia. Sulata nokare voita paistin- tai lettupannulla ja paista sitten kullanruskeita, noin 8-10 cm levyisiä ja 1 cm paksuisia pieniä pannukakkuja. Pannukakun voi kääntää kun sen pinta alkaa kuplia hieman. Muista paistaa pannukakut keskilämmöllä, muuten ne palavat pinnalta ja jäävät sisältä raaoiksi! Tarjoile valmiit pannukakut lämpiminä voinokareen ja vaahterasiirapin kera. Kokeile myös esim. pähkinäsuklaalevitteen ja tuoreiden mansikoiden kera. Suklaahippupannukakut: lisää taikinaan lopuksi 1 dl tummaa suklaata rouhittuna. Anna turvota ja paista normaalisti.

Vinkki

Perinteiset isot letut valmistuvat lettutaikinan reseptillä, kokeile!