Paksut pannukakut

Paksut pannukakut

Paksut pannukakut onnistuvat kun taikinan antaa seisoa ennen paistamista ja paistaa pannukakut keskilämmöllä. Tarjoile paksut pannukakut vaahterasiirapin kera!
https://www.arla.fi/reseptit/paksut-pannukakut/

Tee näin:

  • Sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa.
  • Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  • Lisää vaniljauute.
  • Lisää joukkoon kevytmaito ja kermaviili sekä kuivat aineet, ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Lisää lopuksi joukkoon sulatettu voi.
  • Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia.
  • Sulata nokare voita paistin- tai lettupannulla ja paista sitten kullanruskeita, noin 8-10 cm levyisiä ja 1 cm paksuisia pieniä pannukakkuja. Pannukakun voi kääntää kun sen pinta alkaa kuplia hieman. Muista paistaa pannukakut keskilämmöllä, muuten ne palavat pinnalta ja jäävät sisältä raaoiksi.
  • Tarjoile valmiit pannukakut lämpiminä voinokareen ja vaahterasiirapin kera. Kokeile myös esim. pähkinäsuklaalevitteen ja tuoreiden mansikoiden kera.
Valmis!
Vinkki

Suklaahippupannukakut: lisää taikinaan lopuksi 1 dl tummaa suklaata rouhittuna. Anna turvota ja paista normaalisti.

Ainekset

Pannukakkutaikina
Kananmunia
3
Fariinisokeria
3 rkl
Vaniljauutetta
½ tl
Erikoisvehnäjauhoja
5 dl
Leivinjauhetta
3¼ tl
Suolaa
ripausta
2 dl
2 dl
¾ dl
Tarjoiluun (esimerkiksi)
Vaahterasiirappia
2 dl
Hasselpähkinä-kaakaolevitettä (esim. Nutella)
Tuoreita mansikoita
Lisää herkullisia ideoita
Pannukakku
1 tunti 40 minuuttia
Pannukakku
(40)
Lettutaikina
30 minuuttia
Lettutaikina
(283)
Japanilaiset pannukakut
40 minuuttia
Japanilaiset pannukakut
(40)