Apetina-uunilohi ja kermapunajuuret

Apetina-uunilohi ja kermapunajuuret

Apetina-uunilohi ja sitruunaiset kermapunajuuret ovat helpot valmistaa ja vievät kielen mennessään.
Arvioi (2)

Minun arvosanani

Apetina-uunilohi ja kermapunajuuret

Apetina-uunilohi ja sitruunaiset kermapunajuuret ovat helpot valmistaa ja vievät kielen mennessään.

Annoslukumäärä
  • 800 g lohifileetä (yht. 4 kpl)
  • 1 pkt Arla Apetina 8 % juustoa

Kastike

Kermapunajuuret

  • 3½ raakaa punajuuri (yht. 300 g)
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl Arla Ingmariinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1½ dl Arla Lempi ruokakermaa 22 %
  • 2 tl dijonsinappia
  • n. 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • ½ rkl sitruunapippuria
  • ½ rkl hunajaa

Koristeluun

  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Ohjeet

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Poista lohipaloista mahdolliset ruodot. Pane kalapalat uunivuokaan ja mausta sitruunapippurilla. Hienonna feta haarukalla ja sekoita ruokakermaan sekä mausta rosmariinilla. Kaada kermaseos lohipaloille. Kypsennä 20-30 minuuttia. Keitä sillä aikaa riisiä lisäkkeeksi. Valmista kermapunajuuret. Kuori ja kuutioi punajuuret. Hienonna sipuli. Kuumenna pannu ja lisää sille rasva. Lisää pannulle punajuurikuutiot, sipulisilppu ja sitruunamehu. Paista sekoitellen ja vähennä lämpöä. Lisää ruokakerma ja mausteet. Anna hautua kannen alla sopivan kypsäksi. Tarkista maku. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia. Ota lohivuoka uunista. Tarjoa uunilohi riisin ja kermapunajuurten kanssa.

Suositellut tuotteet