Lohicarpaccio piparjuuritahnalla

Lohicarpaccio piparjuuritahnalla

Tyylikäs ja helppo alkupala. Leikkaa lohi todella ohueksi. Se on helppoa, jos se ei ole kokonaan sulanut.
https://www.arla.fi/reseptit/lohicarpaccio-piparjuuritahnalla/

Tee näin:

  • Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sitruunamehu, öljy, suola ja pippuri kastikkeeksi. Sekoita crème fraîche, piparjuuri ja suola. Säilytä kylmässä. Leikkaa omena ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja viipaloi retiisit ohuiksi. Kuutioi leipä ja paahda sitä kuivassa, kuumassa pannussa. Aseta lohi lautaselle ja kaada päälle kastike. Lisää omena, kurkku ja retiisi lohen päälle. Pirskota piparjuuritahnaa ja ripottele krassia ja krutonkeja päälle. Päällystä hieman raastetulla piparjuurella.
Valmis!

Ainekset

Pakastettua lohifilee, keskiosa
200 g
Sitruunamehua
1 rkl
Oliiviöljyä
1½ rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
½ tl
Piparjuuritahna
1 dl
Hienoksi raastettua piparjuurta
2 rkl
Suolaa
1 ripaus
Pieni omena
1
G kurkkua
5
Retiisejä
2
Ruisleipää
1 siivua
Rs krassia
1
Lisää herkullisia ideoita