Sokerisuolattua lohta, piimä-tillikastiketta, etikoitua kurkkua ja taimenenmätiä

Sokerisuolattua lohta, piimä-tillikastiketta, etikoitua kurkkua ja taimenenmätiä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Ainekset

Annokset

Sokerisuolattu lohi

  • 600 g lohta
  • 100 g sokeria
  • 100 g merisuolaa

Piimä-tillikastike

  • 250 g Arla piimää
  • 60 g tilliöljy
  • 10 g sitruunamehua
  • suolaa mustapippuria

Etikoitu kurkku

  • 300 g kurkkua
  • 100 g valkoviinietikkaa
  • 100 g sokeria
  • 50 g vettä
  • sinapinsiemeniä
  • tillinvartta suolaa

Tee näin:

Tee näin:

SOKERISUOLATTU LOHI: Sekoita suola ja sokeri. Marinoi lohifilettä 45 min. seoksessa. Huuhtele ja kuivaa. Leikkaa ohuiksi siivuiksi. PIIMÄ-TILLIKASTIKE: Mausta piimä suolalla ja sitruunanmehulla. Lisää ennen tarjoilua tilliöljyä. ETIKOITU KURKKU: Kiehauta etikkaliemi ja mausteet. Poista tillinvarret ja anna jäähtyä. Leikkaa kurkku 1 cm viipaleiksi ja stanssaa pyöreiksi. Marinoi etikkaliemessa juuri ennen esillelaittoa, mausta suolalla. LISÄKSI: valutettua Arla kermaviiliä, taimenen mätiä, til­lin­versoa sekä paahdettua mallas