Granaattiomenalohi

Granaattiomenalohi

Kermainen granaattiomenalohi pinaatin ja valkosipulin kera paistuu vaivatta uunissa. Kevyesti hapokas granaattiomena on pirteä vaihtoehto sitruunalle.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225 °C:een. Sulata pinaatti. Leikkaa lohi 3x3 cm paloiksi. Ripottele päälle puolet suolasta. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Aseta pinaatti ja valkosipuli suureen uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kerma ja lisää lohi. Paista uunin keskiosassa 12-15 minuuttia. Halkaise granaattiomena ja ota pois siemenet. Ripottele niitä lohen päälle.
Valmis!

Ainekset

Nahatonta ja ruodotonta lohifilee
600 g
Pakastepinaattia
500 g
Suolaa
1½ tl
Valkosipulinkynsiä
4
Hyppysellistä mustapippureita
2
2½ dl
Granaattiomena