Lipeäkalaa ja skånelainen sinappikastike

Lipeäkalaa ja skånelainen sinappikastike

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Lipeäkalaa ja skånelainen sinappikastike ovat oiva makujen yhdistelmä.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Kala

  • 1½ kg lipeäkalaa
  • 3 tl suolaa

Kastike

Tee näin:

Tee näin:

Liota lipeäkalaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 °. Pane kala voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Suolaa ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä kalaa 40-55 min.

Valmista kastike.
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot. Lisää maito ja kerma sekoittaen kastike tasaiseksi. Anna kiehua 3-5 min silloin tällöin sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja sinapilla.

Tarjoile lipeäkala kastikkeen keittettyjen perunoiden ja herneiden kanssa. Ripottele pinnalle rouhittua maustepippuria. Halutessa voit tarjotan lipeäkalan kanssa ruskistettua pekonia tai ruskistettua voita maitokastikkeen sijaan.

Lisää herkullisia ideoita