Lipeäkalaa ja skånelainen sinappikastike

Lipeäkalaa ja skånelainen sinappikastike

Lipeäkalaa ja skånelainen sinappikastike ovat oiva makujen yhdistelmä.

Tee näin:

  • Liota lipeäkalaa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuumenna uuni 225 °.
  • Pane kala voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
  • Suolaa ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
  • Kypsennä kalaa 40-55 min.
  • Valmista kastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot.
  • Lisää maito ja kerma sekoittaen kastike tasaiseksi. Anna kiehua 3-5 min silloin tällöin sekoittaen.
  • Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja sinapilla.
  • Tarjoile lipeäkala kastikkeen keittettyjen perunoiden ja herneiden kanssa. Halutessa voit tarjotan lipeäkalan kanssa ruskistettua pekonia tai ruskistettua voita maitokastikkeen sijaan.
Valmis!

Ainekset

Kala
Kg lipeäkalaa
Suolaa
3 tl
Kastike
3 rkl
Vehnäjauhoja
3 rkl
5 dl
1 dl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Valkopippuria
Skånelaista sinappia tai muuta vahvaa sinappia
2 rkl