Piparkakkurahkatäytteinen juustokakku

Piparkakkurahkatäytteinen juustokakku

Jouluinen piparkakkurahkatäytteinen juustokakku syntyy helposti Arlan piparkakunmakuisesta rahkasta. Kausimaku on valmistuksessa marraskuusta tammikuun alkuun!

Tee näin:

Juustokakku
  • Murskaa piparkakut ja sekoita sulatettu voi.
  • Vuoraa irtopohja vuoka (~24 cm) leivinpaperilla, taputtele piparkakkuseos pohjalle.
  • Liota liivatelehdet vedessä ohjeen mukaisesti.
  • Vaahdota kerma, lisää rahkat, tarkista maku, lisää mausteet, jos pidät voimakkaasta joulun mausta. Kuumenna tilkka vettä ja liotta liivatteet siihen, lisää hyvin sekoittaen rahkan joukkoon.
  • Anna kakun hyytyä vähitään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Glögikastike
  • Keitä sokerista ja glögistä siirappi.
  • Hienonna kohmeisset puolukat sauvasekoittimella ja mausta glögisiirapilla, tarkista maku.
  • Koristele kakku jouluisilla mausteilla ja ananaskirsikoilla.
Valmis!
Vinkki

Tutustu myös muihin herkullisiin juustokakkujen resepteihin!

Ainekset

Pohja
Piparkakkuja
150 g
75 g
Täyte
2 dl
Arla Ihana Piparkakkurahkaa (kausituote)
2 prk
Liivatelehteä
5
(valinnainen) kanelia
1 ripaus
(valinnainen) kardemummaa
1 ripaus
(valinnainen) piparkakkumaustetta
1 ripaus
Kastike
Glögiä
1 dl
Sokeria
½ dl
Pakastepuolukoita
200 g
Koristeet
Ananaskirsikoita
3
Kanelitankoa
2
Tähtianista
3
Lisää herkullisia ideoita