Hyydytetyt ja uunissa paistetut juustokakut

Juustokakut

Juustokakku eli cheesecake on yksi maailman suosituimmista kakuista, eikä suotta! Rapean keksipohjan ja pehmeän täytteen ansiosta juustokakku on taivaallisen herkullinen ikisuosikki.

Juustokakku on yksi rakastetuimmista kakkulajikkeista meillä Suomessa. Raikkaan makunsa ansiosta juustokakut sopivat jälkiruoaksi, kahvipöytään tai juhlakakuksi. Meidän reseptien joukosta löydät kymmeniä helppoja ja vähän haastavampiakin juustokakkureseptejä. Juustokakku voidaankin valmistaa pääosin kahdella eri tavalla; hyydyttämällä tai paistamalla.

Jääkaapissa hyydytetty juustokakku

Suomalaisten suosima hyydytetty juustokakku valmistuu kätevästi ilman uunia. Täyte hyydytetään liivatteen avulla viileässä. Muista kuitenkin varata tarpeeksi aikaa kakun valmistamiseen, koska juustokakut tarvitsevat yleensä hyytymisaikaa yön yli jääkaapissa.

Hyydytettävä juustokakku on näyttävä, juhlapöytäänkin sopiva kakku. Kokeile vaikkapa raikasta vadelma-valkosuklaajuustokakkua, joka kerää katseet hienoilla koristeillaan tai kaikkien rakastamaa mansikkajuustokakkua, jonka voit koristella tuoreilla mansikoilla. Muhkea ja raikas mangojuustokakku on yksi suosituimmista resepteistämme - eikä suotta!

Juustokakut_mangojuustokakku

Uunissa paistettu juustokakku

Juustokakku voidaan valmistaa myös uunissa, jolloin makumaailmasta tulee hieman erilainen ja täyteläisempi verrattuna kylmässä hyydytettyihin juustokakkuihin. Paistetut juustokakut kypsytetään perinteisesti uunissa miedossa lämpötilassa. Ns. amerikkalaiset juustokakut ovat valmistettu uunissa paistamalla. New York Cheesecake on juustokakkujen klassikko, joka maistuu täyteläiseltä ja tuo mieleen New Yorkin. Täyteläinen suklaajuustokakku viimeistellään raikkaalla vadelmakastikkeella.

Jos haluat tarjota juustokakkua vehnää vältteleville tai keliaakikoille, kokeile valmistaa näyttävä ja suussa sulava gluteeniton juustokakku. Juustokakku voidaan koristella esimerkiksi tuoreilla vadelmilla tai mustikoilla. Resepteistä myös pekaanijuustokakku sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Jos et jaksa odottaa kakun paistumista uunissa tai hyytymistä jääkaapissa, voit tarjoilla juustokakun laseissa!

Kurkkaa alta ihanan raikkaat ja herkulliset juustokakut! Mikä on sinun suosikkisi?

Valitse alta suosikkisi!

Teemat