Hyydytetyt ja uunissa paistetut juustokakut

Juustokakut

Juustokakku eli cheesecake on yksi maailman suosituimmista kakuista, eikä suotta! Rapean keksipohjan ja pehmeän täytteen yhdistelmä on taivaallisen herkullinen.

Juustokakut ovat myös suomalaisten suosiossa. Raikkaan makunsa ansiosta ne sopivat jälkiruoaksi, kahvipöytään tai juhlakakuksi. Meidän reseptien joukosta löydät kymmeniä helppoja ja vähän haastavampiakin juustokakkureseptejä. Juustokakut voidaan valmistaa pääosin kahdella eri tavalla; hyydyttämällä tai paistamalla.

Jääkaapissa hyydytetty juustokakku

Suomalaisten suosima hyydytetty juustokakku valmistuu kätevästi ilman uunia. Täyte hyydytetään liivatteen avulla viileässä. Muista kuitenkin varata tarpeeksi aikaa kakun valmistamiseen, koska juustokakut tarvitsevat yleensä hyytymisaikaa yön yli jääkaapissa.

Hyydytettävistä juustokakuista löydät näyttäviä juhlapöytään sopivia kakkuja. Kokeile vaikkapa raikasta vadelma-valkosuklaajuustokakkua, joka kerää katseet hienoilla koristeillaan tai kaikkien rakastamaa mansikkajuustokakkua, jonka voit koristella tuoreilla mansikoilla. Muhkea ja raikas mangojuustokakku on yksi suosituimmista resepteistämme - eikä suotta!

Juustokakut_mangojuustokakku

Uunissa paistettu juustokakku

Juustokakut voidaan myös valmistaa uunissa, jolloin makumaailmasta tulee hieman erilainen ja täyteläisempi verrattuna kylmässä hyydytettyihin juustokakkuihin. Paistetut juustokakut kypsytetään perinteisesti uunissa miedossa lämpötilassa. Ns. amerikkalaiset juustokakut ovat valmistettu uunissa paistamalla. New York Cheesecake on juustokakkujen klassikko, joka maistuu täyteläiseltä ja tuo mieleen New Yorkin. Täyteläinen suklaajuustokakku viimeistellään raikkaalla vadelmakastikkeella.

Jos haluat tarjota juustokakkua vehnää vältteleville tai keliaakikoille, kokeile valmistaa näyttävä ja suussa sulava gluteeniton juustokakku. Voit koristella juustokakun tuoreilla vadelmilla tai mustikoilla. Resepteistä myös pekaanijuustokakku sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Jos et jaksa odottaa kakun paistumista uunissa tai hyytymistä jääkaapissa, voit tarjoilla juustokakun laseissa!

Kurkkaa alta ihanan raikkaat ja herkulliset juustokakut! Mikä on sinun suosikkisi?

Valitse alta suosikkisi!

Teemat