Jogurtti-juustokakku

Jogurtti-juustokakku

60+ min
Raikas jogurtti-juustokakku hurmaa vieraasi! Valmista mansikkainen jogurtti-juustokakku päivää ennen tarjoilua parasta lopputulosta varten. Kokeile!

Tee näin:

Jogurtti-juustokakku, pohja
  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  • Aloita valmistamaan jogurtti-juustokakku tekemällä ensin kakkupohja. Sekoita keksit ja mantelit murusiksi. Lisää voi ja sekoita. Painele taikina irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm.
  • Paista kakkupohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Jogurttitäyte
  • Jogurtti-juustokakku koostuu pohjan lisäksi jogurttitäytteestä. Jatka siis jogurttitäytteen valmistuksella. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  • Vatkaa créme fraîche, jogurtti, tomusokeri ja vaniljapulveri kulhossa.
  • Sulata liivatelehtiä matalalla lämmöllä pienessä kattilassa.
  • Ota 2 rkl jogurttitäytettä ja sekoita liivatteen joukkoon. Sekoita perusteellisesti ja nopeasti, kunnes täyte on sekoittunut hyvin. Lisää loput jogurttitäytteestä samalla, kun vatkaat.
  • Laita irtopohjavuoan reunat kiinni ja kaada täyte kakkupohjan päälle. Aseta jogurtti-juustokakku jäähtymään vähintään 3 tunniksi, kuitenkin mieluiten yön yli.
Mansikkapäällyste
  • Kun jogurtti-juustokakku on jäähtynyt, valmista mansikkapäällyste. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  • Keitä mansikat, vesi ja puristettu sitruunamehu kattilassa. Laske lämpöä ja hauduta noin 10 minuuttia. Muussaa mansikat vispilällä.
  • Siivilöi mansikkaseos puhtaaseen kattilaan ja pidä edelleen liedellä. Lisää sokeri ja hauduta, kunnes sokeri on liuennut mansikkaseokseen. Lisää liivatelehdet ja poista kattila lämmöltä.
  • Anna mansikkaseoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Viimeistele kylmä jogurtti-juustokakku kaatamalla mansikkapäällyste tasaisesti kakun pinnalle.
  • Aseta jogurtti-juustokakku jähmettymään noin 30 minuutiksi jääkaappiin ja tarjoile!
Valmis!

Ainekset

Jogurtti-juustokakku, pohja
75 g
Digestive-keksejä
12 kpl
Mantelilastuja
2 dl
Jogurttitäyte
Liivatelehtiä
4
4 dl
2½ dl
Tomusokeria
2 dl
Vaniljapulveria
1 tl
Mansikkapäällyste
Liivatelehtiä
2
Pakastemansikoita
175 g
Vettä
1 dl
Sitruuna
1
Sokeria
1 dl
Lisää herkullisia ideoita
Vaniljajuustokakku
1 tunti
Vaniljajuustokakku
(60)
Mangojuustokakku
60+ min
Mangojuustokakku
(323)