Pekaanijuustokakku

Pekaanijuustokakku

Tämä amerikkalaistyylinen juustokakku on gluteeniton ja kaiken lisäksi todella helppo valmistaa. Juustokakku maistuu myös perheen pienimmille.

Tee näin:

  • Sekoita rouhitut pekaanipähkinät, valkuainen, sula voi sekä suola ja sokeri tasaiseksi taikinaksi. Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka ja painele taikina sen pohjalle tiiviisti. Paista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja saa hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä sillä aikaa kun teet täytteen. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Paista juustokakkua uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Koristele jäähtynyt juustokakku tomusokerilla ja kokonaisilla pekaanipähkinöillä. Tarjoile kakun kanssa marjoja.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Rouhittuja pekaanipähkinä
2 dl
Kananmunan valkuainen
1
50 g
Suolaa
ripausta
Sokeria
2 rkl
Täyte
Maustamatonta tuorejuustoa
400 g
3 dl
Kananmunia
3
Vaniljasokeria
1 tl
Sokeria
1½ dl
Koristeluun
Kokonaisia pekaanipähkinä
2 dl
Sokerikuorrute
Hieman sulaneita pakastemarjasekoitusta
2 dl