Vadelmajuustokakku

Vadelmajuustokakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(22)

Juustokakku on yksi kahvipöydän klassikoista. Tässä reseptissä perinteinen juustokakku saa väriä ja makua vadelmista.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

  • 300 g vadelmia
  • ½ sitruunan mehu
  • 12 rkl tomusokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 200 g Arla Luomu maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g mascarponea
  • 200 g Arla Lempi maitorahkaa Maitorahka 0,2 % laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • vadelmia

Tee näin:

Tee näin:

Laita irtokakkupohjavuoan (halkaisijaltaan n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Anna seistä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.

Sekoita kasarissa 250g vadelmat, tomusokeri 3 rkl ja sitruunanmehu. Kuumenna pienellä lämmöllä hämmentäen noin 5 minuuttia. Muussaa vadelmat. Paseeraa eli siivilöi seos. Ota neste talteen ja heitä siemenet pois ja jäähdytä.

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
Vaahdota mascarpone, lisää tuorejuusto ja kermarahka, vaniljasokeri ja loppu tomusokeri (9rkl), tarkista maku. Lämmitä pieni tilkka vettä ja liuota sen joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Kaada sulaneet liivatteet nauhana täytteen joukkoon.

Sekoita taikinan joukkoon vadelmamehu varovasti ja nostellen jolloin täytteeseen jää raitoja tai tarjoa vadelmamehu kastikkeena erikseen.

Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua. Ripottele päälle vadelmia koristeeksi.