Vadelmajuustokakku

Vadelmajuustokakku

Juustokakku on yksi kahvipöydän klassikoista. Tässä reseptissä perinteinen juustokakku saa väriä ja makua vadelmista.
https://www.arla.fi/reseptit/vadelmajuustokakku/

Tee näin:

  • Laita irtokakkupohjavuoan (halkaisijaltaan n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi.
  • Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  • Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Anna seistä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
  • Sekoita kasarissa 250g vadelmat, tomusokeri 3 rkl ja sitruunanmehu. Kuumenna pienellä lämmöllä hämmentäen noin 5 minuuttia.
  • Muussaa vadelmat. Paseeraa eli siivilöi seos. Ota neste talteen ja heitä siemenet pois ja jäähdytä.
  • Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Vaahdota mascarpone, lisää tuorejuusto ja rahka, vaniljasokeri ja loppu tomusokeri (9rkl), tarkista maku.
  • Lämmitä pieni tilkka vettä ja liuota sen joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Kaada sulaneet liivatteet nauhana täytteen joukkoon.
  • Sekoita vadelmamehu täytteen joukkoon varovasti ja nostellen jolloin täytteeseen jää raitoja tai tarjoa vadelmamehu kastikkeena erikseen.
  • Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat luoda kakun pinnalle kauniita kuvioita, säästä hieman vadelmakastiketta ja kaada se kakun päälle vasta, kun täyte on vuoassa. Vedä silloin ohuella tikulla vadelmamehusta kuvioita.

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
200 g
100 g
Täyte
Vadelmia
300 g
Sitruunamehu
½
Tomusokeri
12 rkl
Liivatelehtiä
6
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Mascarpone
250 g
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
200 g
Vaniljasokeria
1 tl