Lasimestarin silli

Lasimestarin silli

Lasimestarin silli on joulupöydän klassikko. Lasimestarin silli saa hyvän maun piparjuuresta, neilikasta ja laakerinlehdestä. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita Lasimestarin sillin valmistus keittämällä ensiksi etikkaliemi kiehuvaksi. Anna liemen jäähtyä.
  • Kuori porkkana, sipuli ja piparjuuri. Viipaloi ne. Huuhtele ja paloittele sillifileet.
  • Lisää puhtaaseen purkkiin kerroksittain silli, porkkanaviipaleet, sipuli ja muut mausteet.
  • Kaada etikkaliemi päälle.
  • Jätä Lasimestarin silli tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi päiväksi.
Valmis!

Ravintosisältö

210 Kcal

Ainekset

Marinoitua silliä noin 1 purkki
400 g
Etikkaliemi
Etikkaa 12%
½ dl
Sokeria
½ dl
Vettä
1 dl
Puolikas porkkanaa
Vähän punasipulia
Pala piparjuurta noin 2cm
1
Valkopippuria
½ tl
5 maustepippureita
3 mausteneilikkaa
Sinapinsiemeniä
½ tl
Laakerinlehteä
1 kpl
Lisää herkullisia ideoita