Jouluaaton menu

Jouluaaton menu

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Perinteinen jouluaaton menu koostuu joulukinkusta, rosollista ja graavilohesta. Katso reseptit alta!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 6 buffetannosta

Joulukinkku ja kuorrute

Rosolli 6:lle

  • 5 etikkapunajuurta
  • 3 keitettyä porkkanoita
  • 2 keitettyä perunaa
  • 2 maustekurkkuja
  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 2 dl Arla Kuohukerma Kuohukermaa Suomesta
  • 1 rkl dijonsinappia
  • suolaa, sokeria valko-sekä mustapippuria
  • etikkapunajuurien lientä

Graavilohi

  • 1 kg tuoretta lohta (keskiosa)
  • 3 rkl karkeata merisuolaa
  • n. 2 tl sokeria
  • 3 tl karkeaa murskattua valkopippuria
  • ½ dl hienonnettua tilliä

Tee näin:

Tee näin:

Kinkku

Sulata pakastekinkku hitaasti jääkaapissa. Ota tuorekinkku jääkaapista lämpenemään pari tuntia ennen paistoa, jolloin paistoaika hieman lyhenee, kun liha ei ole kylmää. Kuumenna uuni 100-125-asteiseksi. Työnnä kinkun keskikohtaan paistomittari ja nosta kinkku ritilälle. Työnnä uunin alaosaan uunipannu ja kaada sille vettä, ettei kinkusta paiston aikana valuva neste kuivu pannulle. Nosta kinkkuritilä uunin alaosaan. Paista kinkkua, kunnes sen sisälämpötila on 75-80 °C astetta. Nosta kinkku uunista ja peitä alumiinifoliolla. Nosta uunin lämpötila 225-asteiseksi kinkun kuorruttamista varten.

Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen voi, curry, korppujauho, persilja ja kerma keskenään. Poista kinkun päältä folio. Irrota kinkun verkko. Leikkaa pois kamaranpala ja rasva. Levitä kuorrutus kinkulle. Ripottele pinnalle korppujauhoa. Nosta kinkku uuniin ja kuorruta 5-8 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Leikkaa kinkusta ohuita viipaleita hyvin teroitetulla paistiveitsellä. Koristele kinkkuvati makeilla omenalohkoilla, jotka voit maustaa limettimehulla.

Rosolli

Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset keskenään tai asettele erikseen tarjoiluastiaan. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mausta ja värjää kerma etikkapunajuurien liemellä vaaleanpunaiseksi. Tarjoile kermavaahto erikseen.

Graavilohi

Fileoi lohi ja poista kaikki ruodot, mutta jätä nahka. Sekoita keskenään suola, sokeri ja pippuri. Hiero seos lohen lihapuolelle ja ripottele päälle tilliä. Asettele fileet vastakkain niin, että lihapuolen paksu osa on toisen palan ohuen osan kanssa vastakkain. Laita lohet muovipussiin. Anna maustua kaksi päivää jääkaapissa. Kääntele pussia 4-5 kertaa tänä aikana. Kaavi pois tilli ja mausteet ja leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi.

Vinkki

Joulukinkku maistuu esimerkiksi lanttulaatikon, imellettyn perunalaatikon, porkkanalaatikon kanssa. Katso joululaatikoiden reseptit.

Katso myös nämä