Hyydytetty lohitorttu

Hyydytetty lohitorttu

Tämä hyydytetty lohitorttu sopii erinomaisesti tarjottavaksi esimerkiksi valmistujaisjuhlissa.

Tee näin:

  • Hienonna pohjaa varten hapankorput monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota halkaisijaltaan 22-24 sentin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiristä reunus pohjan ympärille. Leikkaa ulkopuolelta ylimääräinen paperi pois. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Hienonna puolet lohesta ja jätä toinen pakkaus koristeluun. Sekoita hienonnettu lohi, raejuusto, crême fraîche, sitruunapippuri ja tilli keskenään. Lisää seokseen liivate ohuena nauhana ja sekoita samalla. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka tiukasti alumiinifoliolla ja anna hyytyä mieluiten seuravaan päivään. Irrota torttu vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele. Pese sitruuna sekä limetti hyvin ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Koristele torttu lohiviipaleilla sekä sitruuna- ja limettilohkoilla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Ruishapankorppuja
150 g
75 g
Täyte
Liivatelehteä
4
Sitruunamehua
2 rkl
Kylmäsavulohta viipaleina (á 150 g)
2 pkt
250 g
200 g
Sitruunapippuria
½ tl
Tilliä hienonnettuna
2 rkl
Sitruuna
1
Limetti
1