Lohimureke maustettu gremolatalla

Lohimureke maustettu gremolatalla

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Ainekset

Ainekset

  • 1½ kg raakaa lohta
  • 6 kananmunaa
  • 1 rkl suolaa

Gremolata

  • 1 kg Apetina kuutioita
  • 200 g lehtipersiljaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 4 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Valmista ensin Gremolata: Soseuta muut ainekset paitsi juusto kirkkaan vihreäksi tahnaksi ja sekoita juusto joukkoon. Laita lohi ja gremolata (600g) kutteriin ja aja hienoksi soseeksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koneen pyöriessä. Kypsennä kelmutetuissa vuoissa höyryssä kunnes jämäköitä (n. 30 min) Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.