Lohimureke

Lohimureke

Lohimureke on maistuva ruoka, jonka voit tarjota vaihteluna liharuoille. Lohimureke sopii hyvin tarjottavaksi gremolata-kastikkeen kanssa. Tutustu Arlan reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/lohimureke-maustettu-gremolatalla/

Tee näin:

  • Valmista ensin gremolata. Soseuta muut ainekset paitsi juusto kirkkaan vihreäksi tahnaksi ja sekoita juusto joukkoon.
  • Laita lohi ja gremolata tehosekoittimeen ja aja hienoksi soseeksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koneen pyöriessä.
  • Kypsennä kelmutetuissa vuoissa höyryssä kunnes jämäköitä (n. 30 min) Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Raakaa lohi
600 g
Kananmunia
Suolaa
6 tl
Gremolata
G Apetina® Kuutioita öljyssä
240
Tuoretta lehtipersiljaa
40 g
Puolikkaan sitruunankuorta ja mehu
Oliiviöljyä
¾ dl
Puolikas valkosipulinkynttä
Suolaa
1 tl