Graavattua punajuurilohta

Graavattua punajuurilohta

Graavattu punajuurilohi kumina-sinappicremen kera on helppo herkku. Kastike sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi myös muiden kylmien kalaruokien kera.

Tee näin:

  • Soseuta etikkapunajuuret liemitilkan kera paksuksi soseeksi. Aseta harsokangas lohifileen päälle. Levitä punajuurisose tasaisesti harsokankaan päälle. Peitä huolellisesti kelmulla. Anna lohen maustua vähintään 10 tuntia kylmässä. Poista harsokangas kalan päältä ja siivuta lohi perinteisen graavilohen tapaan. Sekoita crème fraiche, sinappi, sitruunan mehu ja kumina keskenään. Vatkaa hetki. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla.
Valmis!

Ainekset

Graavattua lohifilee
1 kg
Etikkapunajuurta ja punajuurten lientä
4
Kumina-sinappicrème:
2½ dl
Dijonsinappi
2 tl
Sitruunamehu
½
Jauhettua kuminansiementä
1 tl
Suolaa
Pippuria