Matjessillitorttu

Matjessillitorttu

Perinteinen sillitorttu sopii erinomaisesti alkuruokana tarjottavaksi tai seisovaan pöytään. Nam!

Tee näin:

  • Hienonna leipä. Sulata voi ja sekoita se leivänmurusten joukkoon.
  • Painele seos tiiviiksi halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjakakkuvuoan pohjalle. Anna seistä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
  • Lisää liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  • Valuta neste pois sillistä ja säästä liemi.
  • Kuori sipulit. Hienonna silli ja sipulit.
  • Sekoita hienonnettu silli, sipuli, rahka, kermaviili, pippuri ja sillin liemi.
  • Kaada liivatteet ja vesi pieneen kattilaan, ja kuumenna kunnes liivatteet ovat sulaneet. Sekoita liivateneste silliseokseen.
  • Kaada seos muottiin ja anna sen jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  • Nosta sillitorttu tarjoiluvadille ja koristele ruohosipulilla, punasipulilla ja keitetyillä kananmunilla.
Valmis!

Ainekset

Tummaa ruisleipä
200 g
75 g
Täyte
Liivatelehteä
3
Silliä (n. 200 g)
1 prk
Punasipuli
1
250 g
3 dl
Mustapippuria
½ tl
Sillin lientä
2 rkl
Koristeluun
Hienonnettua tuoretta ruohosipulia
1 dl
Pieneksi silputtu punasipuli
1
Keitettyä ja pilkottua kananmunia
2
Lisää herkullisia ideoita