Savulohidippi

Savulohidippi

Maukas savulohidippi nautitaan alkupalana tai pikkusuolaisena. Dippaa paahdetut ruisleipätikut koverretun ruisleivän sisästä tarjoiltavaan savulohidippiin.
https://www.arla.fi/reseptit/savulohidippi-ruiskuoressa/

Tee näin:

  • Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja tilli.
  • Kaada Arla Lempi smetana kulhoon ja murusta joukkoon savustettu lohi.
  • Lisää kurkku- ja sipulikuutiot, hienonnettu tilli ja merileväkaviaari. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
  • Leikkaa ruisleivästä hattu pois. Leikkaa veitsellä leivän sisus irti leivän reunoista ja leikkaa sitten sisus paloiksi. Nosta sisusta pois paloina kakkulapion tai lastan avulla.
  • Leikkaa sisuspalat ja leivän kansi tikkupaloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paahda leipätikut rapeiksi. Anna jäähtyä laakealla alustalla.
  • Täytä koverrettu leipä savulohidipillä juuri ennen tarjoilua. Koristele tillillä.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Cm pala kurkkua
10
Pieni punasipuli
1
Tilliä hienonnettuna
2 rkl
(à 120 g) Arla® Lempi Smetanaa
2 prk
Savustettua lohi
200 g
Merileväkaviaaria
n. 50 g
Merisuolaa
½ tl
Mustapippuria myllystä
Sitruunamehu
½
Ruisleipä n. 800 g
Tilkka oliiviöljyä