Savulohidippi ruiskuoressa

Savulohidippi ruiskuoressa

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(20)

Tämä maukas dippi nautitaan alkupalana tai pikkusuolaisena ja jaetaan rennosti koko seurueen kesken. Rapsakaksi paahdetut ruisleipätikut dipataan koverretun ruisleivän sisästä tarjoiltavaan pehmeään savulohidippiin.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 6 annosta

Ainekset

  • 10 cm pala kurkkua
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 2 prk (à 120 g) Arla Lempi Smetanaa Smetana laktoositon
  • 200 g savustettua lohta
  • n. 50 g merileväkaviaaria
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ sitruunan mehua
  • ruislimppu n. 800 g
  • tilkka oliiviöljyä

Tee näin:

Tee näin:

Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja tilli. Kaada Arla smetana kulhoon ja murusta joukkoon savustettu lohi. Lisää kurkku- ja sipulikuutiot, hienonnettu tilli ja merileväkaviaari. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla. Nosta jääkaappiin maustumaan. Leikkaa ruisleivästä hattu pois. Leikkaa veitsellä leivän sisus irti leivän reunoista ja leikkaa sitten sisus paloiksi. Nosta sisusta pois paloina kakkulapion tai lastan avulla. Leikkaa sisuspalat ja leivän kansi tikkupaloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paahda leipätikut rapeiksi. Anna jäähtyä laakealla alustalla. Täytä koverrettu leipä savulohidipillä juuri ennen tarjoilua. Koristele tillillä.