Haudutettu punakaali

Haudutettu punakaali

Arvioi

(5)

Haudutettu punakaali on todellinen jouluklassikko, mutta maistuu hyvin ympäri vuoden. Tässä salaatissa on omenaa ja neilikkaa ja sen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.

Ainekset

Annokset
  • 1 kg punakaalia
  • 1 sipuli
  • 2 hapanta omenaa
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 5 jauhettua mausteneilikkaa
  • 3 kpl maustepippureita
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 2 rkl viinimarjahyytelöä

Tee näin:

Tee näin:

Leikkaa kaali lohkoiksi ja leikkaa kanta pois. Revi kaali. Kuori sipuli ja poista omenista kota. Leikkaa ne sitten ohuiksi lohkoiksi. Paista kaali ja sipuli erissä voissa padassa tai isossa paistinpannussa. Lisää omena ja muut ainekset. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 40-45 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.

Vinkki

Viinimarjahyytelön voi korvata 2 ruokalusikallisella hunajaa.