Paahdetut punajuuret ja saksanpähkinärouhetta
  • Arla
  • Reseptit
  • Paahdetut punajuuret ja saksanpähkinärouhetta

Paahdetut punajuuret ja saksanpähkinärouhetta

Tässä reseptissä yhdistyvät punajuurien lempeä makeus, karamellisoidut rapeat pähkinät ja mausteinen kastike. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 °C. Huuhdo lehtikaali ja poista lehtiruodot, hienonna kaali. Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa. Kuori ja lohko punajuuret. Laita lohkot uunivuokaan ja kääntele sekaan kumina, appelsiinin kuoriraaste ja puristettu mehu. Lisää punajuurien päälle muutama voinokare, suolaa ja pippuria. Paahda punajuuret uunin keskitasossa noin 1 tunti, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Kääntele punajuuria muutaman kerran paiston aikana. Hakkaa saksanpähkinät hienoksi ja paahda ne voissa paistinpannulla. Lisää hunaja ja sekoittele vielä noin ½ min. Kaada pähkinät leivinpaperille ja ripottele pinnalle hiukan sormisuolaa ja anna jäähtyä. Rouhi pähkinäseos ja ripottele punajuurille. Tarjoile lehtikaali-piparjuurikastikkeen kera.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Punajuurta
700 g
Kuminansiementä
1 tl
Appelsiinin raastettua kuorta ja mehu
3 rkl
Merisuolaa
1 tl
Mustapippuria
½ tl
Saksanpähkinöitä
1 dl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Lehtikaali-piparjuurikastike
Lehtikaalia
250 g
Raastettua tuoretta piparjuurta
2 rkl
2 dl
Majoneesia
2 rkl
Suolaa
1 tl