Paahdetut punajuuret ja saksanpähkinärouhetta

Paahdetut punajuuret ja saksanpähkinärouhetta

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Punajuurien lempeä makeus, karamellisoidut rapeat pähkinät, mausteisen kastikken kera. Tässä ainekset uuteen jouluiseen klassikkoon.

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 700 g punajuurta
  • 1 tl kuminaa
  • appelsiinin raastettua kuorta ja mehu
  • 3 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 tl merisuolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Lehtikaali-piparjuurikastike

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200 °C. Huuhdo lehtikaali ja poista lehtiruodot, hienonna kaali. Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa. Kuori ja lohko punajuuret. Laita lohkot uunivuokaan ja kääntele sekaan kumina, appelsiinin kuoriraaste ja puristettu mehu. Lisää punajuurien päälle muutama voinokare, suolaa ja pippuria. Paahda punajuuret uunin keskitasossa noin 1 tunti, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Kääntele punajuuria muutaman kerran paiston aikana. Hakkaa saksanpähkinät hienoksi ja paahda ne voissa paistinpannulla. Lisää hunaja ja sekoittele vielä noin ½ min. Kaada pähkinät leivinpaperille ja ripottele pinnalle hiukan sormisuolaa ja anna jäähtyä. Rouhi pähkinäseos ja ripottele punajuurille. Tarjoile lehtikaali-piparjuurikastikkeen kera.