Paahdetut myskikurpitsat

Paahdetut myskikurpitsat

1 tunti
Paahdetut myskikurpitsat valmistuvat uunissa herkulliseksi. Tarjoile paahdetut myskikurpitsat joulupöydässä tai ihan arkiruokana. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/paahdetut-myskikurpitsat/

Tee näin:

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise myskikurpitsat pituussuunnassa kahtia ja kaavi lusikalla siemenet pois. Aseta kurpitsat uunipellille ja pirskottele oliiviöljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paahda myskikurpitsat uunissa n. 35–45 minuutin ajan kurpitsan koosta riippuen. Käännä kurpitsat puolessa välissä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Myskikurpitsat ovat valmiit, kun veitsen kärki menee pehmeästi läpi.
  • Valmista sillä välin täyte, kun myskikurpitsat ovat uunissa. Kypsennä speltti paketin ohjeen mukaan. Pilko sipulit ja kuullota voissa pannulla.
  • Pilko herkkusienet pieneksi kuutioksi ja ruskista pannulla sipuleiden kanssa. Mausta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä, inkiväärillä ja hunajalla.
  • Rouhi karpalot ja kourallinen timjamia pienemmäksi ja lisää paistinpannulle keitettyjen spelttien kanssa. Murusta viimeisenä sekaan Apetina-juusto ja sekoita. Maista tässä kohtaa ja lisää mausteita makusi mukaan.
  • Kaavi kahden kurpitsalohkon sisusta hieman pois ja asettele täyte kukkuralleen lohkojen päälle. Nosta sitten kannet päälle ja sido paistinarulla. Laita kurpitsat vielä uuniin 15 minuutiksi.
  • Paahdetut myskikurpitsat ovat valmiita. Leikkaa hieman jäähtyneestä myskikurpitsasta siivuja joulupöytään ja tarjoile paahdetut myskikurpitsat tuoreen timjamin sekä creme fraichen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Keskikokoista myskikurpitsaa
2
1 pkt
15 g
Spelttiä
2 dl
Ruskeita herkkusieniä
200 g
Pehmeitä karpaloita
80 g
Iso sipuli
1
Valkosipulinkynttä
2
Timjamia
1 ruukku
Hunajaa
1 rkl
Muskottipähkinää
1 tl
Jauhettua inkivääriä
½ tl
Suolaa
Mustapippuria
Tarjoiluun
Arla® Lempi Créme Fraîche
200 g
Lisää herkullisia ideoita