Myskikurpitsakeitto ja voitakinatwistit

Myskikurpitsakeitto ja voitakinatwistit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Myskikurpitsassa on makean pehmeä maku, joka sopii hyvin talven pimeisiin iltoihin. Keitto sopii joululounaaksi tai väliruoaksi kalojen ja kinkun välillä sinkkaa Ann-Marie Espoosta.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Keitto

  • 1 kpl myskikurpitsa
  • 2 jauhoista perunaa
  • 1 keltasipulia
  • 1 palsternakka
  • 1 kynsi valkosipuli
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 5 dl vettä
  • 1 tl tai maun mukaan suolaa
  • 1 tl tai maun mukaan mustapippuria rouheena
  • 1½ dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % Ruokakerma 22 %

Voitaikinatwistit

  • 1 pkt valmista voitaikinaa
  • n. 3 dl Castello Daringly Different Monastery -juustoa raasteena
  • 1 kpl kananmunaa

Tee näin:

Tee näin:

Keitto, Halkaise myskikurpitsa ja kaiverra kurpitsasta siemenet pois. Aseta kurpitsan puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin. Pistele kurpitsan kuoreen haarukalla reikiä ja pirskota hieman oliiviöljyä päälle. Paahda kurpitsan puolikkaita uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes kurpitsan sisus on pehmeää ja haarukka menee vaivatta kuoren läpi. Anna jäähtyä ja kaavi kurpitsojen sisus lusikalla kulhoon. Leikkaa sipuli, peruna, valkosipuli ja palsternakka suuriksi lohkoiksi. Hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota juureksia valkosipulin kanssa kattilassa 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla. Lisää paahdettu kurpista ja kaada kattilaan 0,5 litraa vettä ja lisää kasvisliemikuutio. Anna porista miedolla lämpötilalla kunnes kaikki juurekset ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää tavallista tai savujuustoruokakermaa. Voit lisätä myös vettä, jos keitto on liian sakeaa. Tarjoile keitto voitakinatwistien kanssa. Voitaikinatwistit Levitä voitaikinalevy pöydälle, voitele kananmunalla. Ripottele levyn pälle juustoraastetta ohuesti. Laita toinen voitaikinalevy päälle ja leikkaa kerrostetusta taikinasta kapeita suoria suikaleita. Asettele suikaleet leivinpaperille ja käännä toisesta suikaleen päästä myötä ja toisesta vastapäivään, jotta taikina kääntyy kiepille. Paista twistit 225 asteessa n. 12 minuuttia, kunnes twistit ovat kauniin ruskeita.

Vinkki

Reseptin lähetti Ann-Marie Espoosta.

Lähde: