Paahdetut jouluiset juurekset

Paahdetut jouluiset juurekset

Arvioi

(0)

Kinkun lisukkeeksi voi tarjoilla laatikoiden sijasta perunoita ja juureksia uudella tavalla. Paahdetut, päältä herkullisen rapeat ja sisältä samettisen pehmeät perunat ja hunajaiset porkkanat ovat takuuvarma hitti, kertoo Tuuli reseptistään.

Ainekset

Annokset
  • 6 isoa Rosamunda perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 1 appelsiini
  • 2 tl hunajaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta rosmariinia
  • kuivattua rakuunaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi

Tee näin:

Tee näin:

Kuori perunat ja halkaise ne kahteen tai kolmeen osaan. Keitä perunoita 10 minuuttia suolatussa vedessä. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja pilko porkkanat. Sekoita porkkanat kulhossa hunajan, rakuunan ja suolaripauksen kanssa. Voitele uunivuoka aidolla voilla ja aseta vuokaan porkkanat ja perunat. Kääntele perunoita niin, että ne saavat vuoasta voita itseensä. Paahda perunoita ja porkkanoita puoli tuntia. Ota ne uunista ja painele perunoita kevyesti survimella, jotta ne saavat enemmän paahtumispinta-alaa. Rouhi perunoiden päälle merisuolaa ja mustapippuria ja laita mukaan myös rosmariininoksia ja puristettu tai pilkottu valkosipulinkynsi. Höylää appelsiinista kuorta kruunaamaan perunoiden maku. Lorauta lopuksi perunoiden päälle puolikkaan appelsiinin mehu. Paahda vielä n. 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet kauniin kullanruskeaa väriä ja porkkanat ovat sopivan kypsiä. Tarjoile joulukinkun kanssa!

Vinkki

Reseptin lähetti Tuuli Espoosta.

Lähde: