Kasviskääryleet

Kasviskääryleet

60+ min
Kasviskaalikääryleet tuoreista sienistä ovat herkullista sesonkiruokaa. Kasviskääryleet sopivat niin arkeen kuin myös juhlapöytään. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita kasviskaalikääryleet lämmittämällä uuni 200 asteeseen.
  • Käsittele ensiksi kaali. Leikkaa irti 8 kokonaista kurttukaalin lehteä ja keitä niitä 1 minuutin ajan suolavedessä. Keittämisen jälkeen huuhtele lehdet kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.
  • Suikaloi loput kurttukaalin lehdet ja sienet pieniksi paloiksi.
  • Paista kaalinlehti- ja sienipalat paistinpannulla nokareessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää pannulle crème fraîche ja ½ dl vettä. Anna hautua alhaisella lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
  • Raasta juusto ja sekoita täytteen joukkoon.
  • Leikkaa kaalinlehdistä lehtiruoti pois. Asettele lehdet keskeltä hiukan päällekkäin, ettei täyte valu kasviskääryleistä ulos. Laita jokaisen kaalinlehden keskelle hiukan täytettä ja tee kaalinlehdistä kääryleitä käärimällä ne tiiviiksi paketeiksi.Aseta kasviskaalikääryleet liitos kohta alaspäin uunivuokaan, jotta kasviskaalikääryleet pysyvät kasassa
  • Keitä 1 dl vettä. Kaada kiehuva vesi ja muutama nokare voita uunivuokaan kaalikääryleiden joukkoon. Peitä uunivuoka foliolla ja paista kasviskaalikääryleet uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

3 rkl
Osterivinokkaita
300 g
Suolaa
3 tl
Mustapippuria
ripausta
200 g
Arla® Tolkuton Cheddar -juustoa raasteena
150 g
Kantarellifondia
2 rkl
Savoijinkaalin lehtiä
800 g
Lisää herkullisia ideoita
Kaalilaatikko
60+ min
Kaalilaatikko
(15)