Jouluinen hedelmäkakku

Jouluinen hedelmäkakku

Arvioi

(0)

Tämä kuivakakku saa makunsa rommissa liotetuista kuivatuista hedelmistä ja marjoista. Parhaimmillaan kakku on, kun se on edellisenä päivänä valmistettu.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

  • 2 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl kuivattuja mustikoita
  • 1 dl tummaa rommia
  • ½ appelsiinin raastettua kuorta
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 200 g Arla Meijerivoita huoneenlämpöisenä Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 dl sokeria
  • 2 maustemitallista suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 1½ dl tomusokeria
  • 1½ rkl vettä
  • 1 dl pakastepuolukoita
  • 2 rkl sokeria

Tee näin:

Tee näin:

Hienonna aprikoosit. Lisää kaikki kuivatut hedelmät kulhoon ja sekoita joukkoon rommi sekä appelsiinin ja sitruunan raastetut kuoret. Anna seoksen vetäytyä vähintään tunnin verran. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi, sokeri ja suola. Lisää kananmunat yksitellen, hedelmät ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään kakkuvuokaan. Paista uunin alaosassa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Kumoa se tarjoiluvadille tai isolle lautaselle. Kuorrute: Sekoita tomusokeri ja vesi ja levitä kuorrute kakun päälle. Sekoita sokeri pakastepuolukoihin ja koristele kakku marjoilla.