Joulutortut

Joulutortut

Klassiset joulutortut ovat koko joulukuun sesonkiherkkuja. Valmista joulutortut kätevästi itse ja ota haltuun helppo resepti!

Tee näin:

Joulutortut
  • Aloita valmistamaan joulutortut tekemällä ensiksi taikina. Ota voi hyvissä ajoin pehmenemään.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  • Nypi pehmennyt voi jauhoseoksen joukkoon.
  • Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto taikinan joukkoon.
  • Anna joulutorttutaikinan jähmettyä jääkaapissa tunnin verran.
  • Kaulitse taikinasta levyjä ja leikkaa niistä neliön muotoiset joulutortut.
  • Tee jokaisen torttupohjan kulmaan viillot ja taittele niistä tähtiä.
  • Voitele joulutortut kananmunalla ja lisää luumumarmeladi tähtien keskustaan.
  • Paista joulutortut 200 asteessa noin 8 minuuttia.
  • Tarkkaile joulutorttuja paiston aikana, sillä paistoaikaan vaikuttaa se, miten ohueksi ne on kaulittu.
  • Koristele valmiit joulutortut ripottelemalla tomusokeria siivilän läpi niiden päälle.
Valmis!
Vinkki

Joulutortuissa käytetään yleensä luumumarmeladia, mutta joulutortut voidaan myös valmistaa muita marmeladeja käyttäen. Valitse suosikkimakusi, mutta huomioi että marmeladin tai hillon tulee olla paistonkestävä.

Ainekset

Joulutortut
200 g
Vehnäjauhoja
5 dl
Leivinjauhe
½ tl
2 dl
Kananmuna
1
Luumumarmeladi
Sokerikuorrute
Lisää herkullisia ideoita