Voitaikina

Voitaikina

Voitaikinan tekeminen alusta lähtien on helpompaa kuin luulet. Varmista vain, että voi on jääkaappikylmää, niin lopputulos on onnistunut.

Tee näin:

  • Kaikkien ainesosien tulla olla kylmiä. Sekoita jauhot, vesi ja puolet voista taikinaksi. Anna sen levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Kauli taikina neliöksi, n. 35x35 cm. Höylää tai viipaloi loput voista ja laita se taikinalevyn toiselle puolelle. Taita taikina voin päälle. Rullaa taikina nelikulmioksi, n. 40x20 cm. Varmista, ettei voi tule ulos. Taittele taikina kolmessa osassa, kerran yhteen suuntaan ja kaksi kertaa toiseen suuntaan. Anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Toista kauliminen ja taittaminen kaksi tai kolme kertaa. Kauli taikina sen jälkeen ohueksi levyksi, noin 30x60 cm. Taikina voidaan helposti leikata paloiksi ja pakastaa. Paras on, jos laitat levyt tarjottimille ja pakastat niitä noin 30 minuuttia. Laita ne sitten yhdessä voipaperi tai muovikelmu välissä suljettuun muovipussiin tai purkkiin. Tarjoiluehdotus: Käytä voitaikinaa suosikki leivonnaisresepteissäsi.
Valmis!

Ainekset

250 g
Vehnäjauhoja
4 dl
Vettä
1 dl