Klementiinikakku

Klementiinikakku

60+ min
Piparkakuilla koristeltu klementiinikakku on raikas ja herkullinen jälkiruoka, joka sopii täydellisesti joulupöytään. Kokeile maukasta reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita klementiinikakun valmistus laittamalla uuni lämpiämään 180 asteeseen. Voitele noin 20 cm irtopohjavuoka.
  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen ja välissä vatkaten.
  • Yhdistä jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet, sitten lisää seos klementiinikakun taikinaan kevyesti sekoittaen.
  • Lisää klementiinien raastettu kuori ja mehu.
  • Lisää 2 rkl kermaa ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada klementiinikakun taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia.
  • Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sekaan piparkakkurahka. Sekoita tasaiseksi. Koristele jäähtynyt kakkupohja rahkakermalla, klementiinilohkoilla ja halutessasi pipareilla.
Valmis!
Huomio

Piparit pehmenevät kerman ja klementiinien välissä, joten ne kannattaa lisätä klementiinikakkuun juuri ennen tarjoilua tai tarjota erikseen.

Ainekset

Kakkupohja
125 g
Ruokosokeria
1 dl
Kananmunaa
2
Vehnäjauhoa
2½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Kanelia
1 tl
1 tl
Klementiinin raastettu kuori +mehu
2
2 rkl
Kuorrute
(loput 2dl purkista) 1,7 dl
Arla Ihana Piparkakkurahkaa
(200g) 1 prk
Koristeluun
Piparkakkua
Lisää herkullisia ideoita
Cappuccinokakku
60+ min
Cappuccinokakku
(84)
Piparkakkumokkapalat
1 tunti
Piparkakkumokkapalat
(10)