&w=1680&h=750&scale=both&ak=814e15de&hm=dbf3e136)
Piparkakkumokkapalat
1 tunti
Piparkakkumokkapalat yhdistävät joulun makumaailman ja koko vuoden kestosuosikit eli mokkapalat. Kokeile hittireseptiä!
Ainekset
pellillinen mokkapaloja
Piparkakkumokkapalat
- 3 kananmunaa
- 2½ dl ruokosokeria
-
200 g Arla voita
- 1½ dl Arla Luomu Kevytmaitoa
- 4 dl spelttivehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
-
200 g Arla Ihana piparkakkurahkaa
- 1 kananmuna
Kuorrutus
-
75 g Arla voita
- ½ dl vahvaa kahvia
- 4 dl tomusokeria
- ½ dl kaakaojauhetta
- murskattuja piparkakkuja
Lisää herkullisia ideoita
Tee näin:
Tee näin:
- Aloita valmistamaan piparkakkumokkapalat laittamalla uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Tee piparkakkumokkapalojen taikina. Vatkaa sähkövatkaimella kolme munaa ja sokeri kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää maito sulaneen voin joukkoon, sekoita ja anna jäähtyä.
- Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-maitoseosta ja kuivia aineita siivilän läpi. Sekoita nuolijalla varovasti nostellen.
- Levitä ¾ piparkakkumokkapalataikinasta leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Sekoita kulhossa piparkakkurahka ja muna ja nostele taikinan päälle pieniksi keoiksi, levitä rahkaseosta hieman haarukan kärjellä.
- Lisää loput taikinasta ja paista piparkakkumokkapalat 180 asteessa n. 15 min. Jätä piparkakkumokkapalat jäähtymään 10–15 minuutiksi ennen kuorrutteen levittämistä.
- Kuorrutetta varten sulata voi kattilassa, lisää kahvi ja tomusokeri. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja levitä mokkapalapohjan päälle
- Viimeistele piparkakkumokkapalat ripottelemalla pinnalle piparkakkumuruja.