Piparkakkumokkapalat

Piparkakkumokkapalat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

1 tunti

Piparkakkumokkapalat yhdistävät joulun makumaailman ja koko vuoden kestosuosikit eli mokkapalat. Kokeile hittireseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

pellillinen mokkapaloja

Piparkakkumokkapalat

  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl ruokosokeria
  • 200 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1½ dl Arla Luomu Kevytmaitoa
  • 4 dl spelttivehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 75 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 4 dl tomusokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • murskattuja piparkakkuja

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan piparkakkumokkapalat laittamalla uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
2. Tee piparkakkumokkapalojen taikina. Vatkaa sähkövatkaimella kolme munaa ja sokeri kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää maito sulaneen voin joukkoon, sekoita ja anna jäähtyä.
3. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-maitoseosta ja kuivia aineita siivilän läpi. Sekoita nuolijalla varovasti nostellen.
4. Levitä ¾ piparkakkumokkapalataikinasta leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Sekoita kulhossa piparkakkurahka ja muna ja nostele taikinan päälle pieniksi keoiksi, levitä rahkaseosta hieman haarukan kärjellä.
5. Lisää loput taikinasta ja paista piparkakkumokkapalat 180 asteessa n. 15 min. Jätä piparkakkumokkapalat jäähtymään 10–15 minuutiksi ennen kuorrutteen levittämistä.
6. Kuorrutetta varten sulata voi kattilassa, lisää kahvi ja tomusokeri. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja levitä mokkapalapohjan päälle.
7. Viimeistele piparkakkumokkapalat ripottelemalla pinnalle piparkakkumuruja.

Lisää herkullisia ideoita