Piparkakkumokkapalat

Piparkakkumokkapalat

1 tunti
Piparkakkumokkapalat yhdistävät joulun makumaailman ja koko vuoden kestosuosikit eli mokkapalat. Kokeile hittireseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan piparkakkumokkapalat laittamalla uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  • Tee piparkakkumokkapalojen taikina. Vatkaa sähkövatkaimella kolme munaa ja sokeri kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää maito sulaneen voin joukkoon, sekoita ja anna jäähtyä.
  • Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-maitoseosta ja kuivia aineita siivilän läpi. Sekoita nuolijalla varovasti nostellen.
  • Levitä ¾ piparkakkumokkapalataikinasta leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Sekoita kulhossa piparkakkurahka ja muna ja nostele taikinan päälle pieniksi keoiksi, levitä rahkaseosta hieman haarukan kärjellä.
  • Lisää loput taikinasta ja paista piparkakkumokkapalat 180 asteessa n. 15 min. Jätä piparkakkumokkapalat jäähtymään 10–15 minuutiksi ennen kuorrutteen levittämistä.
  • Kuorrutetta varten sulata voi kattilassa, lisää kahvi ja tomusokeri. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja levitä mokkapalapohjan päälle
  • Viimeistele piparkakkumokkapalat ripottelemalla pinnalle piparkakkumuruja.
Valmis!

Ainekset

Piparkakkumokkapalat
Kananmunia
3
Ruokosokeria
2½ dl
200 g
1½ dl
Spelttivehnäjauhoja
4 dl
Kaakaojauhetta
1 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Arla Ihana Piparkakkurahkaa
200 g
Kananmuna
1
Kuorrutus
75 g
Vahvaa kahvia
½ dl
Sokerikuorrute
4 dl
Kaakaojauhe
½ dl
Murskattuja piparkakkua
Lisää herkullisia ideoita
Mokkapalat
30 minuuttia
Mokkapalat
(119)