&w=1680&h=750&scale=both&ak=814e15de&hm=d2806594)
Mokkapalat
30 minuuttia
Mokkapalat ovat oikea klassikkoherkku ja varmasti yksi suosituimmista leivonnaisista. Mokkapalojen koristeluun sopivat kookoshiutaleiden lisäksi nonparellit.
Ainekset
Reseptistä valmistuu 24 kpl
Pohja
-
150 g Arla Meijerivoita
-
1½ dl Arla kevytmaitoa
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
Kuorrute
-
75 g Arla Meijerivoita
- ¾ dl vahvaa kahvia
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1½ rkl vaniljasokeria
- 5 dl tomusokeria
Koristeluun
- 1 dl kookoshiutaleita
Lisää herkullisia ideoita
Tee näin:
Tee näin:
Mokkapalat
- Aloita mokkapalat kuumentamalla uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kooltaan n. 30x40 cm korkeareunainen uunipelti tai vuoraa pelti leivinpaperilla.
- Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulan voin joukkoon maito, ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita vaniljasokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja siiviliöidyt jauhot keskenään. Lisää voi-maitoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kuivat aineet. Sekoita mokkapalataikina tasaiseksi.
- Kaada taikina pellille. Paista mokkapalat uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Mokkapalojen kuorrute
- Valmista mokkapalojen kuorrute sillä välin kun mokkapalat ovat uunissa. Aloita mokkapalojen kuorrutteen valmistus sulattamalla voi kattilassa. Lisää sekaan kahvi, kaakao, vaniljasokeri ja tomusokeri ja sekoita hyvin.
- Ota mokkapalat uunista, anna jäähtyä hetken aikaa. Levitä mokkapalojen kuorrute kakun päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai nonparelleja. Leikkaa mokkapalat neliöiksi ja herkuttele!