Mokkapalat

Mokkapalat

30 minuuttia
Mokkapalat ovat oikea klassikkoherkku ja varmasti yksi suosituimmista leivonnaisista. Koristele mokkapalat kookoshiutaleilla tai nonparelleilla!
https://www.arla.fi/reseptit/mokkapalat/

Tee näin:

Mokkapalat
  • Aloita valmistamaan mokkapalat kuumentamalla uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kooltaan n. 30x40 cm korkeareunainen uunipelti tai vuoraa pelti leivinpaperilla.
  • Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulan voin joukkoon maito, ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita vaniljasokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja siiviliöidyt jauhot keskenään. Lisää voi-maitoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kuivat aineet. Sekoita mokkapalataikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina pellille. Paista mokkapalat uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Mokkapalojen kuorrute
  • Valmista mokkapalojen kuorrute sillä välin kun mokkapalat ovat uunissa. Aloita mokkapalojen kuorrutteen valmistus sulattamalla voi kattilassa. Lisää sekaan kahvi, kaakao, vaniljasokeri ja tomusokeri ja sekoita hyvin.
  • Ota mokkapalat uunista, anna jäähtyä hetken aikaa. Levitä mokkapalojen kuorrute kakun päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai nonparelleja. Leikkaa mokkapalat neliöiksi ja herkuttele!
Valmis!

Ainekset

Mokkapalat
150 g
1½ dl
Kananmunia
3
Sokeria
3 dl
Vaniljasokeria
1 rkl
Kaakaojauhetta
¾ dl
Leivinjauhetta
2 tl
Vehnäjauhoja
4 dl
Kuorrute
75 g
Vahvaa kahvia
¾ dl
Kaakaojauhe
½ dl
Vaniljasokeria
1½ rkl
Tomusokeri
5 dl
Koristeluun
Kookoshiutale
1 dl
Lisää herkullisia ideoita
Cookiedough-mokkapalat
40 minuuttia
Cookiedough-mokkapalat
(41)

Mokkapalat ovat perintenen herkku

Perinteiset mokkapalat ovat suussasulavia herkkuja, jotka yhdistävät mehevän pohjan ja kermaisen kuorrutteen täydellisesti. Ne ovat makean ystävän unelma ja suosittu tarjottava niin juhlissa kuin arjen herkutteluhetkissä.

Mokkapalojen valmistaminen vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, mutta lopputuloksena on taivaallinen makuelämys. Aluksi valmistetaan mehevä pohja, joka koostuu sokerista, voista, kaakaojauheesta, kananmunasta ja jauhoista. Tämä seos sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään uunipellille. Taikinasta saa erityisen kuohkean, kun pohjan valmistamisen aloittaa vispaamalla sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi ja lisäämällä vasta sitten muut ainekset joukkoon.

Pohja paistetaan uunissa juuri ja juuri kypsäksi. On tärkeää, ettei se pääse kuivumaan liikaa, jotta lopullinen mokkapala säilyy mehevänä. Kun pohja on valmis, annetaan sen jäähtyä ennen kuorrutteen valmistamista.

Parhaat mokkapalat sisältävät runsaasti kuorrutetta

Kuorrutteen pääraaka-aineita ovat kahvi ja sokeri, jotka keitetään kattilassa tasaiseksi seokseksi. Tämän jälkeen seokseen lisätään voita ja kaakaojauhetta, kunnes kuorrute on sopivan paksua levitettäväksi. Kuorrute kaadetaan jäähtyneen pohjan päälle ja levitetään tasaisesti.

Mokkapalojen viimeistely on taitolaji. Kuorrutteen päälle voi ripotella esimerkiksi hienonnettua suklaata tai pähkinärouhetta, jotka tuovat lisää makua ja rakennetta herkkupalaan.

Tuunaa mokkapalat omaan makuusi sopiviksi

Mokkapalat ovat muunneltavissa täysin oman makusi mukaan. Jos kaipaat ekstramakeutta, voit lisätä kuorrutteeseen vaikkapa vaniljasokeria tai suolaa. Myös erilaiset koristeet, kuten strösselit tai kookoshiutaleet, tuovat omanlaisensa twistin mokkapaloihin.

Parhaat vinkit onnistuneiden mokkapalojen valmistamiseen ovat:

  • Tarkkaile pohjan kypsyyttä: Pohjan on tärkeä jäädä meheväksi, joten se ei saa paistua liikaa uunissa.
  • Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä: Kuuma pohja voi sulattaa kuorrutteen liikaa. Jäähtynyt pohja takaa paremman lopputuloksen.
  • Käytä laadukasta kaakaojauhetta: Hyvälaatuinen kaakaojauhe tuo mokkapaloihin täyteläisen ja syvän makumaailman.
  • Kokeile erilaisia koristeita: Ripottele pinnalle esimerkiksi hienonnettua suklaata, pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita tuomaan lisää makua ja rakennetta.