Mokkapalat

Mokkapalat

Mokkapalat syntyvät helposti ja nopeasti keneltä tahansa – todellinen klassikkoherkku ja varmasti yksi Suomen suosituimmista leivonnaisista. Koristeluun sopivat kookoshiutaleiden lisäksi nonparellit tai pähkinärouhe. Tällä reseptillä valmistuvat mehevän suklaiset mokkapalat, joissa on kunnon kerros kuorrutetta. Arlan ohjeilla onnistut varmasti!
Arvioi (26)

Minun arvosanani

Mokkapalat

Mokkapalat syntyvät helposti ja nopeasti keneltä tahansa – todellinen klassikkoherkku ja varmasti yksi Suomen suosituimmista leivonnaisista. Koristeluun sopivat kookoshiutaleiden lisäksi nonparellit tai pähkinärouhe. Tällä reseptillä valmistuvat mehevän suklaiset mokkapalat, joissa on kunnon kerros kuorrutetta. Arlan ohjeilla onnistut varmasti!

Reseptistä valmistuu 24 kpl

Pohja

Kuorrute

Koristeluun

  • 1 dl kookoshiutaleita

Ohjeet

Aloita mokkapalojen valmistus kuumentamalla uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kooltaan n. 30x40 cm korkeareunainen uunipelti tai vuoraa pelti leivinpaperilla. Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulan voin joukkoon maito, ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja siiviliöidyt jauhot keskenään. Lisää voi-maito-seos muna-sokerivaahtoon. Lisää myös kuivat aineet. Sekoita mokkapalataikina tasaiseksi. Kaada taikina pellille. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kuorrute: Sulata voi kattilassa. Lisää sekaan kahvi, kaakao, vaniljasokeri ja tomusokeri ja sekoita hyvin. Ota kakku uunista, anna jäähtyä hetken aikaa. Levitä mokkapalojen kuorrute kakun päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai nonparelleja. Leikkaa mokkapalat neliöiksi ja herkuttele!

Vinkit

Mokkapaloista on helppo tehdä gluteeniton versio. Tällöin vehnäjauhot korvataan gluteenittomalla jauhoseoksella – tutustu gluteenittomien mokkapalojen reseptiin.

Suositellut tuotteet