Piparkakkutaikina

Piparkakkutaikina

Arvioi

(2)

Piparkakkutaikina kannattaa ehdottomasti tehdä alusta asti itse. Ota piparinleivontatalkoisiin mukaan vaikka koko perhe!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 40 kpl

Tee näin:

Tee näin:

Laita voi, siirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet. Kaada voi-siirappiseos monitoimikoneeseen, lisää joukkoon kerma sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita ruokasooda ja jauhot keskenään, ja sekoita jauhoseos muun taikinan joukkoon. Vaivaa taikinaa muutama minuutti - taikina jää melko löysäksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään. Ota piparkakkutaikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista ja paistamista. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Kauli taikina hyvin jauhotetulla työpöydällä tai alustalla n. 3 millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota levystä erilaisilla muoteilla piparkakkuja ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista piparkakkuja uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna valmiiden piparkakkujen jäähtyä uunipellillä. Koristele halutessasi esimerkiksi sokerikuorrutteella.