Piparkakkutaikina

Piparkakkutaikina

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Piparkakkutaikina kannattaa ehdottomasti tehdä alusta asti itse. Ota piparinleivontatalkoisiin mukaan vaikka koko perhe!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 40 kpl

Tee näin:

Tee näin:

Laita voi, siirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet. Kaada voi-siirappiseos monitoimikoneeseen, lisää joukkoon kerma sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita ruokasooda ja jauhot keskenään, ja sekoita jauhoseos muun taikinan joukkoon. Vaivaa taikinaa muutama minuutti - taikina jää melko löysäksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään. Ota piparkakkutaikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista ja paistamista. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Kauli taikina hyvin jauhotetulla työpöydällä tai alustalla n. 3 millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota levystä erilaisilla muoteilla piparkakkuja ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista piparkakkuja uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna valmiiden piparkakkujen jäähtyä uunipellillä. Koristele halutessasi esimerkiksi sokerikuorrutteella.

Lisää herkullisia ideoita