Piparkakkutaikina

Piparkakkutaikina

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Piparkakkutaikina kannattaa ehdottomasti tehdä alusta asti itse. Lisäksi voit olla varma, ettei piparkakkutaikina sisällä lisäaineita. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 40 kpl

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

  1. Aloita piparkakkutaikina ja laita voi, siirappi ja sokeri kattilaan.
  2. Lämmitä kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet.
  3. Kaada voi-siirappiseos monitoimikoneeseen, lisää joukkoon kerma sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Sekoita ruokasooda ja jauhot keskenään, ja sekoita jauhoseos muun taikinan joukkoon.
  5. Vaivaa taikinaa muutama minuutti – piparkakkutaikina saa jäädä melko löysäksi.
  6. Laita piparkakkutaikina jääkaappiin ja anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  7. Ota piparkakkutaikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista ja paistamista. Lämmitä uuni 175°C asteiseksi.
  8. Kauli piparkakkutaikina hyvin jauhotetulla työpöydällä tai alustalla n. 3 millimetrin paksuiseksi levyksi.
  9. Ota levystä erilaisilla muoteilla piparkakkuja ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  10. Paista piparkakkuja uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
  11. Anna valmiiden piparkakkujen jäähtyä uunipellillä.
  12. Koristele halutessasi esimerkiksi sokerikuorrutteella.

Katso myös nämä