Jouluinen glögitorttu

Jouluinen glögitorttu

Tämä herkullinen suklaakakku maistuu glögiltä, joka tuo kakkuun ihanaa joulun makua.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sulata voi kattilassa. Riko suklaa pieniksi paloiksi. Lisää suklaa voihin ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita voiseos, jauhot ja glögi. Kaada taikina voideltuun vuokaan, mieluiten irtopohjavuokaan (halkaisija n. 23 cm). Paista kakkua uunin alaosassa 25-30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi päälle hieman tomusokeria. Tarjoile kakku kermavaahdon kera.
Valmis!

Ainekset

200 g
Tummaa suklaa
200 g
Kananmunia
4
Sokeria
2½ dl
Jauhoa
2 dl
Rkl glögi
3
Koristeluun
Sokerikuorrute
Lisää herkullisia ideoita