Kinkkupiirakka joulukinkusta

Kinkkupiirakka joulukinkusta

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Kinkkupiirakka joulukinkusta on kätevä välipäivien herkku. Mausta piirakka sinapilla ja muskotilla. Millaisen vuoan valitset tänään, jää sinun päätettäväksesi.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 4 annosta

Pohja:

Täyte:

  • 150 g joulukinkkua tähteitä kuutioina
  • 100 g lehtikaalia
  • 3 dl Arla Lempi ruokakermaa 15 % Ruokakerma 15 % laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl jauhettua muskottia
  • 1 rkl kokojyvä sinappia
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria

Tee näin:

Tee näin:

Nypi voi ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää rahka nopeasti sekoittaen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ( 24 cm läpimitaltaan) ja laita se petettynä jääkaappiin lepää-mään noin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 200°:seen. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista pohja uunin keskiosassa noin 10 min. Alenna uunin lämpö 175°. Revi tai hienonna lehtikaali ja ryöppää kaalia 1-2 min kiehuvassa vedessä. Jäädytä heti kylmällä vedellä. Leikkaa joulukinkku kuutioiksi. Levitä kinkku ja lehtikaali esipaistetulle pohjalle. Vatkaa munat, ruokakerma, muskotti, sinappi, suola ja pippuri sekaisin ja kaada vuokaan. Paista piirakka uunin alaosassa noin 35 min. Tarjoile piirakka salaatin kanssa.