Kinkkupiirakka joulukinkusta

Kinkkupiirakka joulukinkusta

Kinkkupiirakka joulukinkusta on maistuva välipäivien herkku ja helppo tapa käyttää kinkun tähteet. Mausta piirakka sinapilla ja muskotilla.
https://www.arla.fi/reseptit/kinkkupiirakka-joulukinkusta/

Tee näin:

  • Nypi voi ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää rahka nopeasti sekoittaen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ( 24 cm läpimitaltaan) ja laita se petettynä jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 200°:seen.
  • Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista pohja uunin keskiosassa noin 10 min. Alenna uunin lämpö 175°.
  • Revi tai hienonna lehtikaali ja ryöppää kaalia 1-2 min kiehuvassa vedessä. Jäädytä heti kylmällä vedellä.
  • Leikkaa joulukinkku kuutioiksi. Levitä kinkku ja lehtikaali esipaistetulle pohjalle.
  • Vatkaa munat, ruokakerma, muskotti, sinappi, suola ja pippuri sekaisin ja kaada vuokaan.
  • Paista piirakka uunin alaosassa noin 35 min. Ota valmis kinkkupiirakka uunista ja tarjoile salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja:
75 g
Sämpyläjauhoa
2½ dl
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
¾ dl
Täyte:
Joulukinkkua tähteitä kuutioina
150 g
Lehtikaalia
100 g
15 % ruokakermaa
3 dl
Kananmunia
3
Jauhettua muskottipähkinä
½ tl
Kokojyvä sinappia
1 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
ripausta