&w=1680&h=750&scale=both&ak=814e15de&hm=8ee7ec91)
Kinkkupiirakka joulukinkusta
Kinkkupiirakka joulukinkusta on kätevä välipäivien herkku. Mausta piirakka sinapilla ja muskotilla. Millaisen vuoan valitset tänään, jää sinun päätettäväksesi.
Ainekset
Reseptistä valmistuu 4 annosta
Pohja:
-
75 g Arla normaalisuolaista Meijerivoita
- 2½ dl sämpyläjauhoja
- ¾ dl Arla Lempi Arla Lempi maitorahkaa
Täyte:
- 150 g joulukinkkua tähteitä kuutioina
- 100 g lehtikaalia
-
3 dl Arla Lempi ruokakermaa 15 %
- 3 kananmunaa
- ½ tl jauhettua muskottia
- 1 rkl kokojyvä sinappia
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
Tee näin:
Tee näin:
- Nypi voi ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää rahka nopeasti sekoittaen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ( 24 cm läpimitaltaan) ja laita se petettynä jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 200°:seen.
- Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista pohja uunin keskiosassa noin 10 min. Alenna uunin lämpö 175°.
- Revi tai hienonna lehtikaali ja ryöppää kaalia 1-2 min kiehuvassa vedessä. Jäädytä heti kylmällä vedellä.
- Leikkaa joulukinkku kuutioiksi. Levitä kinkku ja lehtikaali esipaistetulle pohjalle.
- Vatkaa munat, ruokakerma, muskotti, sinappi, suola ja pippuri sekaisin ja kaada vuokaan.
- Paista piirakka uunin alaosassa noin 35 min. Ota valmis kinkkupiirakka uunista ja tarjoile salaatin kanssa.