Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Englantilainen hedelmäkakku kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin ennen joulua, muistuttaa Jaana Tampereelta. Ja vinkkaa hedelmäkakun sopivan hyvin jouluiseen kahvipöytään.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 16 annosta

  • 200 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl säilöttyjä kirsikoita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 rasia sukaattia
  • 1½ dl hasselpähkinärouhetta tai mantelirouhetta

Tee näin:

Tee näin:

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Lisää joukkoon vaniljasokeria, vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhetta sekä säilöttyjä kirsikoita, rusinoita, rasia sukaatteja ja manteli- tai pähkinärouhetta. Sekoita hyvin ja kaada taikina voideltuun, jauhotettuun rengasvuokaan. Paista 150-175 asteessa runsas tunti. Ennen tarjoilua säilytä aluminifoliossa 1-2 viikkoa jääkaapissa.

Vinkki

Reseptin on lähettänyt Jaana tampereelta.