Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku

Arvioi

(1)

Englantilainen hedelmäkakku kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin ennen joulua, muistuttaa Jaana Tampereelta. Ja vinkkaa hedelmäkakun sopivan hyvin jouluiseen kahvipöytään.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 16 annosta

  • 200 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl säilöttyjä kirsikoita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 rasia sukaattia
  • 1½ dl hasselpähkinärouhetta tai mantelirouhetta

Tee näin:

Tee näin:

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Lisää joukkoon vaniljasokeria, vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhetta sekä säilöttyjä kirsikoita, rusinoita, rasia sukaatteja ja manteli- tai pähkinärouhetta. Sekoita hyvin ja kaada taikina voideltuun, jauhotettuun rengasvuokaan. Paista 150-175 asteessa runsas tunti. Ennen tarjoilua säilytä aluminifoliossa 1-2 viikkoa jääkaapissa.

Vinkki

Reseptin on lähettänyt Jaana tampereelta.